Şehir Müzesi'ni 10 Günde 30 Bin Kişi Ziyaret Etti

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde açılışı yapılan Şehir Müzesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Şehir Müzesi'ni 10 günde 30 bin kişi ziyaret etti'.

Trabzon Şehir Müzesi'ni 10 günde 30 bin kişi ziyaret etti.

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla açılışı yapılan müzeye, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Şehir Müzesi'ni 10 günde 30 bin kişinin ziyaret ettiğine dikkati çekerek, yaşanan ziyaretçi akını ile ne kadar önemli bir çalışmaya imza attıklarının en net göstergesi olduğunu ifade etti.

Trabzon'a verdikleri bir önemli sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

'Halkımızın göstermiş olduğu teveccüh bizleri ayrıca sevindirmektedir. 5 bin yıllık tarihe sahip medeniyet ve uygarlık şehri, kültür, sanat ve spor şehri Trabzonumuz önemli bir esere daha sahip olmuştur. Müzemizin sponsorluğunu üstlenen Oltan Vakfı'na, desteklerini her zaman gördüğümüz Tarihi Kentler Birliği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) yetkililerine, emek veren tüm çalışan arkadaşlarıma Trabzon şehri adına bir kez daha teşekkür ediyorum.'

Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesinin Kahramanmaraş Caddesi'nde bulunan eski Merkez Bankası'nın proje kapsamında Şehir Müzesi'ne dönüştürüldüğünü hatırlatarak, bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan müzede, Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerinde yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserlerinin de yer aldığını belirtti.
Kaynak: AA