Saadetli Gençlerden Erbakan'ı Anma Ve Anlama Programı

Saadet Partisi Bilecik İl Gençlik Kolları üyeleri, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının 6’ncı yılında anma ve anlama programı gerçekleştirdi.

Saadetli Gençlerden Erbakan'ı Anma Ve Anlama Programı
Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde düzenlenen programda ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılış konuşması yapan Saadet Partisi Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Ömer Taşçı, “Erbakan kavramı şüphesiz önüne ulvi sıfatlar getirilmeden düşünülemez. Bizim zihnimizde, gönlümüzde ve beynimizde Erbakan kavramının önüne getirdiğimiz ve buna da ziyadesiyle layık olan bir sıfat vardır o da Mücahid’dir. Evet Mücahid demek Erbakan demek, Erbakan demek Mücahid demektir. Hocamız ömrünü ülkesine milletine, ümmetine ve bütün insanlığın saadetine huzuruna mutluluğuna adamış ve bu uğurda son nefesine kadar canıyla ve malıyla mücadele etmiştir “ dedi.

Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı Seyfettin Tıkız ise yaptığı konuşmada, “Hocamızı anmak derken sair zamanlarda hocamızı unuttuğumuz zannedilmesin. Allah şahit ki onu hiç unutmadık. Her toplantımızda, her duamızda hocamız mutlaka bizimle beraber elhamdülillah. Nasıl unutabiliriz ki; son zamanlarda ülke insanlarımızın sevenin, sevmeyenin Erbakan haklıymış deme yarışına girdiği bu dönemde, onu unutmak ne mümkün. Ne demişti İlber Ortaylı Hoca geleceğin atasözü ‘Erbakan hoca haklıymış.’ Hocamızın haklı olması elbette bizi memnun ediyor. Ancak bir o kadar da üzüyor. Hocamızın haklı olduğu her konu maalesef ülkemizin zararlı çıktığı konular. Onu dinlemeyip, dudak kıvıranlar bu gün gelip duvara tosladılar. Üzgünüz ama maalesef tablo bu. Onun önümüze koyduğu idealler için çalışmaktır, Erbakan’ı anmak. Ne idi onlar? ‘Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir Dünya. “ ifadelerini kullandı.

Program daha sonra şiir dinletileri, sinevizyon gösterimleri ile devam etti. Programın ardından konuşmacı ve katılımcılara hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA