Parkomat Özhur Han, 'Çoğu Erkeğin Yapamadığı İşi Yapıyorum'

Niğde’de, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de çalışarak geçireceğini söyleyen parkomat Öznur Han, "Bir çok erkeğin yapamadığı işi yapıyorum" dedi.

Parkomat Özhur Han, 'Çoğu Erkeğin Yapamadığı İşi Yapıyorum'
İşini severek yaptığını ve kadınlar gününde de çalışacağını söyleyen parkomat görevlisi Öznur Han, ‘‘Bu mesleği seçmemin sebebi Niğde’deki iş sahasının yeterince geniş olmaması ve bayanlara öncelik tanınmamasıdır. Çoğu erkeğin bile yapamadığı işi yapıyorum. Ben bu işi severek yapıyorum. Genç ve boşta olan kızlarında bu mesleği yapmalarını tavsiye derim. Bu iş illa parkomatlık değil başka işte de çalışarak kendilerini geliştirmeleri adına çalışabilirler. Dünya Kadınlar günü için en önemli dileklerim ve isteklerimden biri de bütün bayanların iş sahasında kendilerini geliştirmeleri.’’ dedi.



‘‘Kadınlar özellikle 8 Martta çalışmalılar’’

8 Mart Dünya Kadınlar günü kadınların özellikle çalışarak çalışmayan kadınlara örnek ve umut kaynağı olmaları gerektiğini ifade eden Han, ‘‘8 Martta çalışılması gerekiyor ki kadınların çalışma alanında bir adım atmalarına örnek olur. Ben 8 Martta da çalışacağım, diğer kadınlarında çalışmasını tavsiye ederim. Bugün Dünya Kadınlar günü diyerek oturarak eylem yapmak bana uygun değil. Kadınlar özellikle 8 Martta çalışmalılar ki çalışmayan kadınlara örnek olarak umut kaynağı olabilsinler. 8 mart benim için çok özel bir gün fakat Türkiye’de buna yeterince değer verilmiyor. 8 Martta ve sonrasında Türkiye’deki bayanlar ön planda olmasını istiyorum.’’ Diye konuştu.



‘‘Övgüler, sıkıntıların üzerini örtüyor’’

Meslekteki karşılaştığı zorluklarda bahseden parkomat görevlisi Öznur Han, ‘‘Yaptığım meslekte bayan olduğum için çeşitli zorluklarla karşılaşıyorum. Araç sahipleriyle bazen sıkıntı yaşıyorum. Bazen de çok övgü dolu sözlerle karşılaşıyorum. Bu duyduğum övgüler ise diğer aksilikler üzerini örtmüş oluyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hepimiz el ele verelim, çalışalım istihdam sağlayalım.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA