Ordu'daki FETÖ/PDY Davası

Soruşturma kapsamında 72 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 72 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci celsesinde 5'i tutuklu 72 sanığın 57'si ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Van ve Samsun'da tutuklu 5 sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutuklu A.K, savunmasında, 2000 yılında kazandığı Ordu Üniversitesinden 2004'te mezun olduğunu söyledi. FEM Dersanesinde stajyer öğretmen olarak göreve başladığını anlatan sanık, sonrasında iki ilçede öğretmenlik yaptığını ve askere giderken görevinden ayrıldığını belirtti.

Askerlik dönüşü Van'da bir yerel gazetede çalıştığını dile getiren A.K, hakkında bazı iftiralar olduğunu ve bunların doğruyu yansıtmadığını ileri sürdü.

Tutuklu sanıklardan A.T.Ç. de öğretmenliği sırasında öğrencilerin motivasyonu için velileri ziyaret ettiğini söyledi.

Müteahhitlik yapan tutuksuz sanık A.T. de iş adamı olması nedeniyle yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti.

Tutuksuz sanıklar A.A, M.F.V, A.K, S.M. ve Y.B. de haklarındaki iddiayı reddederek tahliyelerini istedi.

Tutuksuz sanıklardan esnaf M.B. de 1965 yılında kurulmuş bir işletmenin sahibi olduğunu ifade etti. Ordu İş Adamları Derneği'ne (ORİŞAD) işi dolayısıyla üye olduğunu vurgulayan sanık, bazı durumları fark edince dernek üyeliğinden noter kanalıyla ayrıldığını savundu.

Diğer bir esnaf Y.E. de ORİŞAD'de düzenlenen bazı toplantılara katıldığını ancak 17-25 Aralık sonrası noter huzurunda üyelikten istifa ettiğini kaydetti.

Tutuksuz yargılanan müteahhit S.A. ise söz konusu örgütün bazı sohbetlerine katıldığını, bu süre içinde suç unsuru teşkil eden bir durumla karşılaşmadığını öne sürdü.

Salondaki bazı sanıkların isimlerini vererek aynı toplantılara katıldığını iddia eden sanık, 'ORİŞAD'de mesleki toplantılar düzenleniyordu.' savunmasını yaptı.

İlk duruşmada savunma yapan sanıklar, ilk ifadelerine iştirak etiklerini belirterek, mahkeme heyetinden tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu 5 sanığın adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı ile tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA