Ordu'da 'Ahmet Yesevi' Konferansı

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Ordu Üniversitesinde (ODÜ) "Ahmet Yesevi’yi Anlamak" konulu bir konferans verdi.

Ordu'da 'Ahmet Yesevi' Konferansı
ODÜ 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından organize edilen ve Morfolojji binasında gerçekleştirilen konferansa

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, 2015 yılında yaptıkları girişim sonucu 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonunun UNESCO tarafından ‘Hoca Ahmet Yesevi Yılı’ ilan edildiğini belirtti.

Üniversite olarak ülke ve dünya genelinde Hoca Yesevi’yi anlatmak ve anmak adına bir dizi faaliyet planladıklarını belirten Prof. Dr. Yıldız, bu etkinlikler kapsamında üniversitelerde konferanslar düzenlediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle konuştu:

“Bilindiği üzere Hoca Yesevi, Türklerin tarihinde ve Müslüman oluşlarında önemli bir yer tutan şahsiyettir. Kurucu atamız olarak gördüğümüz Yesevi, İslam’ı bize öğreten kişidir. Anadolu’yu mayalayan Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli görüyoruz ki hep Hoca Ahmet Hazretlerinin takipçileri olmuştur. Anadolu topraklarında bugün Türklük ve Müslümanlık varsa bu kurucu atamız olarak gördüğümüz Yesevi sayesindedir ve milletimiz ona çok şey borçludur. Bizler de bugün burada Hoca Ahmet Yesevi’yi, onun eserlerini ve takipçilerini anlatmaya çalışacağız. Arzu ediyoruz ki Türk ve İslam dünyasında yeni Yeseviler, Mevlanalar, Yunus Emreler yetişsin. Memleketimizin ve İslam dünyasının geleceği bugünkü gençlere bağlıdır.”

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, konferans sonunda Ordu Üniversitesi Kütüphanesi’ne Hoca Ahmet Yesevi’nin eserlerinden oluşan kitap serisi hediye etti.
Kaynak: İHA