'O Kahraman Benim' Projesi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katılımıyla AFAD Genel Merkezinde düzenlenen 'O Kahraman Benim' başlıklı sivil savunma gönüllülük projesi kapsamında, Kahramanmaraş'ta deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katılımıyla AFAD Genel Merkezinde düzenlenen 'O Kahraman Benim' konulu proje çerçevesinde, Kahramanmaraş'ta deprem tatbikatı yapıldı.

Kahramanmaraş'ın 'deprem', Erzincan'ın 'heyelan', Rize'nin 'sel' ve Bursa'nın da 'KBRN' tatbikatları düzenleyerek katıldığı projenin tanıtım toplantısına, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Demokrasi Meydanı'nda oluşturulan alandan telekonferans sistemiyle bağlandı.

Özkan, canlı bağlantının devamında, afet için gönüllü olmak isteyen vatandaşlara gönüllülük sözleşmesi imzalattı.

Vali Özkan, program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Afete hazır Türkiye' hedefi doğrultusunda Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ortaya koymuş olduğu projeleri hep beraber tahakkuk ettirmek üzere meydanda olduklarını söyledi.

Özellikle afet esnası, öncesi ve sonrasında kamu kuruluşlarına verilen belirli görevler bulunduğuna işaret eden Özkan, şunları aktardı:

'Elbetteki kamu kuruluşlarımız bunlarla ilgili gerekli mevzuatı hazırlamaktadır. İnsanların bu konuyla ilgili farkındalıklığını oluşturmaktadır. Afet esnasında sadece kamu kuruluşlarını değil gönüllü insanlarımızın da imkan, potansiyel ve kabiliyetini bu hizmete katmamız lazım. Afet esnasında, deprem olsun, sel olsun, felaket olsun, toplumsal olaylar olsun yaygın şiddet hareketlerinde bu afeti defetmek, bunu durdurmak, bunu kontrole tutmak için gönüllü insanlarımız vardır. Bütün Türk milletinde bu haslet vardır. Kahramanmaraş'ta da bu had safhadadır.'

Gönüllerin de bu sisteme dahil edilmesi için projelerin bulunduğunu belirten Özkan, bu kapsamda gönüllülerin kayıtlarını aldıklarını söyledi.

Özkan, gönüllülük için vatandaşların bir yarış içerisine girdiğini ifade ederek, Kahramanmaraş'ta da on binlerce insanın afet gönüllüsü olacağından emin olduklarını kaydetti.

Böyle bir hizmeti Türkiye'nin dört bir yanına sundukları için hükümete, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a ve AFAD çalışanlarına teşekkür eden Özkan, vatandaşları bu önemli konuda gönüllü olmaya davet etti.

Daha sonra okullardan gelen öğrenciler, AFAD'ın deprem simülasyon tırına binerek, deprem anında neler yapılması gerektiğine ilişkin yetkililerden uygulamalı bilgi aldı.
Kaynak: AA