Niğde'de FETÖ/PDY Davası

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla haklarında dava açılan aralarında doktor, eczacı, mühendis, iş adamı ve esnafın bulunduğu 18'i tutuklu 30 sanığın yargılanmasına başlandı.

Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 18'i tutuklu 30 sanığın yargılanmasına başlandı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, FETÖ/PDY ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle kapatılan bazı dernek ve sendikaların üye ve yöneticileri olan tutuklu sanıklar A.B, A.Ş, B.K, E.A, H.S, F.K, K.B, M.K.B, M.Ş, O.T, O.D, O.E, S.T, S.A, Ş.M, T.T, Y.T, Z.Y. ile 8 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklardan kapatılan Niğde Cemre-Der Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı A.Ş, iftiraya uğradığı için 6 aydır tutuklu olduğunu ileri sürerek, 'Gittiğim toplantılar gizli saklı değildi, Allah rızası için toplanırdık.' dedi.

Kapatılan Ufuk Memur-Sen üyesi B.K. ise Bank Asya Şube Müdürü İ.T'nin ifadesi üzerine tutuklu olduğunu iddia ederek, 'Defterdarlık imamı isem, müdür ya da çalışan memurlar da bilmesi lazım beni. Onlardan da kurban veya yardım istemem lazım. Sohbete gitmedim, kimseyi çağırmadım. Kendisi etkin pişmanlıktan yararlanmış ben 8 aydır tutukluyum. Kendilerini aklamak için beni yaktılar.' diye konuştu.

Örgütle irtibatı sebebiyle kapatılan Kimse Yok Mu Derneği Niğde Şubesi kurucu başkanı T.T. de faaliyette olduğu dönemde derneğin kamu yararına statüsü aldığını öne sürerek, toplantılara ticaret yapan arkadaşları için katıldığını savundu.

İfade veren diğer sanıklar da iddianamede yer alan haklarındaki suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan diğer sanıklar ve avukatların savunma yapması için duruşmayı yarına erteledi.
Kaynak: AA