Muratpaşa Kaleiçi'yle ITB Berlin Fuarına Katılıyor

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 6-9 Temmuz tarihlerinde 2’ncisi düzenleyeceği Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali öncesi dünyanın en önemli turizm organizasyonlarından ITB Berlin Fuarı’na Kaleiçi’ni taşıyor.

Muratpaşa Kaleiçi'yle ITB Berlin Fuarına Katılıyor
Muratpaşa Belediyesi, yarın başlayacak turizm sektörünün borsası niteliğine sahip dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Fuarın gerçekleştirileceği Messe Berlin’de 45 metrekarelik alanda standını oluşturan Muratpaşa Belediyesi, fuarda Başkan Ümit Uysal’la birlikte 6 kişilik bir heyetle yer alacak. Muratpaşa’nın 3’üncü kez katıldığı fuarda, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndan (EMİTT) “En İyi Stant” ödülünü aldığı Kaleiçi konseptini oluşturdu.

Stantta, eski Antalya’da kenti çevreleyen surlar üzerindeki anıtsal kapılardan biri 130 yılında Roma İmparatoru Hadrianus’a ithafen yapılan Üçkapılar, UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi’ne kabul edilen Yivli Minare ve Kaleiçi Konağı replikaları yer alıyor. Stantta ayrıca Anadolu topraklarının ilk kadın belediye başkanı “Perge’nin Kızı” Plancia Magna heykeli de yer alacak.

Muratpaşa Belediyesi, 12 Mart’a kadar devam edecek ve ilk üç günü turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olacak fuarda 10 bin Kaleiçi haritası, bin Kaleiçi rehberi ve 5 bin Kaleiçi kitapçığıyla Antalya’nın yaşayan antik kentinin tanıtımını gerçekleştirecek. Fuarda ayrıca bu yıl 6 - 9 Temmuz tarihlerinde 2’ncisi gerçekleştirecek Kaleiçi Old Town Festivali’nin de duyurusu yapılacak.
Kaynak: İHA