MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

'Alman yönetiminin, Hollanda ve Avusturya yönetiminin tutumları değişmediği takdirde Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa'ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım' '(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun referandum açıklamaları) 9 Ocak'tan itibaren geçen süre içerisinde zannediyorum olayları çok yakınen takip etmediği anlaşılmaktadır'.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Alman yönetiminin, Hollanda ve Avusturya yönetiminin tutumları değişmediği takdirde Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa'ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım.' dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avrupa'nın tutumuyla alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapıp yapmadığı sorulan Bahçeli, Erdoğan ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını söyledi.

Bahçeli, 'Alman yönetiminin, Hollanda ve Avusturya yönetiminin tutumları değişmediği takdirde Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa'ya gidecekse odu yalnız bırakmayacağım.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı İlnur Çevik'in referanduma ilişkin sözleri sorulan Bahçeli, Çevik'in bir bildiği varsa söylemesini istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sonrasında Başbakanlığın devam edeceği söylemine de değinen Bahçeli, '9 Ocak'tan itibaren geçen süre içerisinde zannediyorum olayları çok yakınen takip etmediği anlaşılmaktadır. Değerli danışmanları var. Özellikle onlarla bu konuyu sohbet etmesinde yarar var.' dedi.

- Savunma süreleri bekleniyor

Bahçeli, partide disipline sevk edilen bazı isimlerle alakalı gelişmelere yönelik sürecin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli, söz konusu isimlerin savunma haklarını kullanmaları için verilen sürenin beklendiğini dile getirdi.

- Sinan Oğan'a yönelik protesto

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yönelik protestoya yönelik görüşleri sorulan Bahçeli, olayı değerlendirecek bir hususun bulunmadığını ifade etti. Bahçeli, 'Bunun neresini değerlendireyim. Bir kişi kürsüyü yıkıyor, kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA