'Lüksten Kaçınmalıyız, İsrafa Hakkımız Yok'

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yalçın: 'Sıkıntılı dönemden geçiyoruz. İsraftan, lüksten kesinlikle kaçınmalıyız, israfa hakkımız yok. Çok adamla çok iş yapılmaz'

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, belediyenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, israftan ve lüksten kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Belediyenin tüm birimlerinde görev alan müdür, şef, mühendis, mimar, teknisyen ve teknikerlerden oluşan personelle toplantı yapan Yalçın, Van'a hizmet için sözleştiklerini, bu nedenle gönülden bir çalışma seferberliği başlatmaları gerektiğini söyledi.

Tek çabalarının proje üreterek uygulamaya geçirmek olduğunu anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

'Boşa geçirecek zamanımız yok. Belediyenin kurumsal kimliğe kavuşturulması gerekir. Yaklaşık 5 bin kişi bu kurumda çalışıyoruz. Halkımız için ne üretiyoruz, nasıl çalışıyoruz bunun muhasebesini yapmak gerekiyor. Bundan sonra teknik kadronun çalışma analizlerini sunmasını istiyorum. Herkes yaptığının hesabını verecek. Kimin ne yaptığını, ne kadar faydalı olduğunu göreceğiz. Pasif olmayacak, koşturacağız. Cesur olacağız, emin adımlar atacağız. Vatandaşı 'Kimsin, necisin' diye ayırmayacağız, onlara karşı güler yüzlü ve samimi olacağız. Biz hizmet ehliyiz, ayrım yapmadan hizmet edeceğiz.'

- 'Kadro fazla olmasına rağmen 23 bin iş başvurusu var'

Belediyenin hantal yapıdan kurtulması gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Sıkıntılı dönemden geçiyoruz. İsraftan, lüksten kesinlikle kaçınmalıyız, israfa hakkımız yok. Çok adamla çok iş yapılmaz. Ancak girişimci olursak, aktif, çalışkan ve dürüst olursak başarabiliriz. 'Vatandaşa nasıl hizmet edebilirim' diye hizmet yarışına girmeliyiz.' dedi.

Yalçın, birim amirlerinden, vatandaşlara iş konusunda söz vererek umutlandırmamalarını, belediyeye eleman alımının olmayacağını ısrarla vurgulamalarını isteyerek, mevcut kadrolarında fazlalık olmasına rağmen 23 bin iş başvurusu yapıldığını kaydetti.
Kaynak: AA