Lübnan'da 'Petrol Ve Gaz Açıklaması Yol Haritası Forumu'

Lübnan Başbakanı Hariri: 'Ekonomik büyümemizi sürdürebilmek için doğal kaynaklarımızı başarılı bir şekilde dönüştürmeyi planlıyoruz'.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ülkesinin ekonomik büyümesinin devam etmesi için doğal kaynakları dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Başbakan Hariri, Başkent Beyrut'ta düzenlenen uluslararası 'Petrol ve Gaz: Yol Haritası Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, enerji sektörünün Lübnan'ın ekonomik ajandasındaki en önemli dosya olduğunu belirtti.

Hariri, 'Hükümetimizin önceliği bu sektörü iyi bir şekilde yönetmek. Bütün taraflardan bu sektöre yatırım yapmalarını ve katılmalarını istiyoruz.' dedi.

Forumun, Lübnan denizleri ve sahillerindeki potansiyel doğal kaynakların keşfi nedeniyle düzenlendiğini aktaran Hariri, 'Bu keşiflerin, ekonomik büyümemizi ve refahımızı yükseltmesi ve yoksulluğu azaltması bekleniyor. Ekonomik büyümemizi sürdürebilmek için doğal kaynaklarımızı başarılı bir şekilde dönüştürmeyi planlıyoruz.' diye konuştu.

Konferansta, 'Lübnan'ın geleceğinde enerjinin konumu', 'Gaz ve petrol için yatırımlar, fırsatlar ve ekonomik modeller', 'Petrol, gaz ve bakış açıları', 'Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği' ve farklı başlıklardaki konular hakkında uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı.

Lübnan hükümetinden siyasi yetkililer, enerji alanında çalışan şirketler ve akademisyenlerin konuşmacı ve dinleyici olarak yer aldığı konferansa, Türkiye'den, Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü ve Boğaziçi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu da konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: AA