'Köşk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi'nin Temeli Atıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen 'Köşk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Köşk Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, yatırımların en kıymetlisinin insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Bugün temeli atılacak tesisinde insana yapılan yatırımların bir örneği olduğunu belirten Kamçı, 'Hizmetlerin de en değerlisi insanımıza yapılan hizmettir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın ailece zaman geçirebilecekleri sosyal yaşam merkezinde sanat ve mesleki eğitim merkezlerinden, kreş ve kütüphaneye kadar birçok birim planlanmıştır. Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için gerçekleştirdiği bu önemli yatırımın hem mahallemize hem de ilimize değer katacağı açıktır.' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik de 2017-2018 hizmet döneminde yapacakları projelerin ilkinin temelini bugün atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayalı iki yıl olduğu, bu süre zarfında mevcut ve önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan projeleri hayata geçirdiklerini belirten Çelik, 'Bu süre zarfında bir yandan projesi hazır olan işlerin ihalelerini yaparak yapım işlerini gerçekleştirdik, bir yandan başlamış olanları tamamladık. Diğer yandan da bu yeni hizmet dönemimizde de kendimizi ifade edebileceğimiz, iz bırakacak eserlerin projelerini hazırladık. Bundan sonra da bunların temellerini teker teker atacağız. Sizler en iyisine, en güzeline, en fonksiyoneline layıksınız.' diye konuştu.

2016 yılında 550 milyon liralık yatırım yaparak projelere imza attıklarını belirten Çelik, bu yıl da önemli projelere imza atacaklarını ve bu projelerde de 'Kayseri'ye çok yakışacak' sloganını kullanacaklarını ifade etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Köşk ve Gültepe mahallelerinin Kayseri'nin en çok gelişen semtlerinden birisi olduğunu söyledi.

Sosyal tesis tamamlandığında Köşk Mahallesi için önemli bir eksikliğin giderilmiş olacağını aktaran Büyükkılıç, şöyle devam etti:

'Burada gerçekten güzel bir hizmete ihtiyaç duyulduğu da apaçık ortadaydı. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın böyle anlamlı bir çalışmayı semtimizde düşünmesinden dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu tesisin tamamlanmasıyla beraber Köşk Mahallesi'ndeki bir eksikliğimiz giderilmiş olacak. Buralar geçmiş dönemde gecekondudan geçilmeyen bir yerdi. Ama şimdi görüldüğü gibi modern, çağdaş, ihtiyaçlara cevap veren bir anlayışla güzel bir semt oluşmaya ve gelişmeye başladı.'

Konuşmaların ardından dualarla sosyal tesisin temeli atıldı.

Kaynak: AA