Kırşehir'deki FETÖ/PDY Davası

Altısı tutuklu 30 polisin yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 30 polisin yargılanmasına devam edildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 6 tutuklu, 20 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Bir önceki celsede tutuklu sanıkların ifadelerini alan mahkeme heyeti, bu celsede tutuksuz sanıkları dinlemeye başladı.

Tanık ifadelerinden bölümler okuyan mahkeme başkanı, sanıklara, Bank Asya hesabı olup olmadığı, çocuklarını hangi dershaneye gönderdiği, darbe girişimi gecesi nerede olduğu ve örgütün toplantılarına katılıp katılmadığını sordu.

Tutuksuz sanıklardan Y.T, 2012-2015 yılları arasında Kırşehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığını, örgütün toplantılarına katılmadığını, isminin ne amaçla tanık tarafından verildiğini bilmediğini savundu.

Sanık Z.E. ise Bank Asya hesabı bulunmadığını, çocuğunun deneme sınavlarında başarılı olduğu için FETÖ ile irtibatı nedeniyle kapatılan Kırşehir'deki bir dershaneye kendi isteğiyle gittiğini ileri sürdü.

Sanıklar, örgütle irtibatı nedeniyle kapatılan Zaman Gazetesi veya Sızıntı dergisine üye olmadıklarını iddia etti.

'FETÖ üyeliği ve örgüte destek vermek ' suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.
Kaynak: AA