Kepez Evlenene Yardımcı Oluyor

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, geniş kapsamlı laboratuarıyla evlilik öncesi istenen talasemi testini, özel sektörün çok daha altında bir ücretle gerçekleştiriyor.

Kepez Evlenene Yardımcı Oluyor
Hemogram, biyokimya gibi kan testlerinin yanı sıra talasemi testi için de hizmet veren Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Laboratuarı yeni evlenen çiftlere sağlık alanında büyük bir kolaylık sunuyor. Özel sağlık hizmeti veren kurumlarda evlenecek olan çiftlerin yaptırması zorunlu olan talasemi testi için kişi başı yaklaşık 80 TL ücret alınırken, Kepez Belediyesi aynı hizmeti kişi başı 20 TL ücretle sunuyor. Başkan Hakan Tütüncü’nün gayretleri ile sağlık alanında dev yatırımların yapıldığı Kepez’de, yeni evlenen çiftler için büyük kolaylık sağlayan uygulama bu güne kadar 6601 kişiye düşük ücretli hizmet sundu. Sağlık hizmetlerinin çok küçük ücretlerle verileceği Kepez Belediye Sağlık Merkezi açılana kadar şimdiki belediye hizmet binasında gerçekleştirilen uygulama ile yeni evlenen çiftlerin masrafları azaltıyor. Ekonomik olarak binlerce çifte fayda sağlayan uygulama ile aynı işlemi dörtte bir fiyatına sağlayan Kepez Belediyesi, evde sağlık, halk eczanesi, diyetisyen gibi öncü ve örnek olan çalışmalarının yanında yine bir ilk olarak talasemi testi hizmetini dışarının çok altında bir ücretle sunuyor.

Sosyal belediyeciliğin en özel örneklerinin yaşandığı Kepez Belediyesi’nin genç Başkanı Hakan Tütüncü, yeni evlenecek olan vatandaşlara verdikleri bu hizmetle binlerce vatandaşı yüzlerce liralık masraftan kurtardıklarını ifade etti.

Evlilik gibi kutsal bir yapıya küçük de olsa destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Başkan Tütüncü, nikahtan düğüne, eğitime, sağlığa,spora, sanata kadar tüm alanlarda belediye olarak vatandaşın yanında olduklarını, belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar olan tüm zamanlarda vatandaşının yanında olması gerektiğini söyledi.

Talasemi testi hizmeti, belediye hizmet binası birinci katta Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde hafta içi mesai saatleri aralığında gerçekleştiriliyor.
Kaynak: İHA