Karton Şehir 26 Mart'ta Zorlu PSM'de

'Bir Hayal Bir Oyun Yarışması'nda birinci olan Gökhan Kızıklı’nın kaleme aldığı Karton Şehir adlı hikaye, tiyatro oyunu olarak sahnelenecek Karton Şehir isimli hikaye, 26 Mart 2017 Pazar günü tiyatro oyunu olarak ilk kez Zorlu PSM’de izleyicisiyle buluşacak.

Zorlu Holding tarafından çocukların hayal gücünü harekete geçirmek amacıyla düzenlenen 'Bir Hayal Bir Oyun Yarışması'nda birinci olan Gökhan Kızıklı’nın kaleme aldığı Karton Şehir adlı hikaye, tiyatro oyunu olarak ilk kez 26 Mart’ta Zorlu PSM’de izleyicisiyle buluşacak.

Zorlu Holding açıklamasına göre, Zorlu Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla bugüne kadar 1000’in üzerinde oyun ile 700 bin çocuğa erişen Zorlu Holding, imarı çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor.

Zorlu Holding tarafından çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak onları cesaretlendirmek ve özgüvenlerini artırmak amacıyla düzenlenen 'Bir Hayal Bir Oyun' adlı yarışmada birinci olan Gökhan Kızıklı’nın kaleme aldığı Karton Şehir isimli hikaye, 26 Mart 2017 Pazar günü tiyatro oyunu olarak ilk kez Zorlu PSM’de izleyicisiyle buluşacak.

- 'Türkiye’de ilk kez çocukların yazdığı bir hikaye sahneleniyor'

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için özel olarak hazırlanan oyunun senaristliğini Serdar Saatman, yönetmenliğini Gaye Cankaya üstleniyor.

Bilgi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri arasından seçimle belirlenen genç oyuncular tarafından sahnelenecek oyunun, kostüm ve dekor tasarımlarını Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri yapıyor. Hikayenin yazarı Gökhan Kızıklı, hikayenin oyunlaştırılma sürecine de dahil olarak, hayallerinin bir tiyatro oyununa dönüşmesinin deneyimini yaşayacak. Hikaye ayrıca, Türkiye’de ilk kez çocukların kaleme aldığı hikayeler arasından seçilerek sahnelenen bir tiyatro oyunu olma özelliği taşıyor.

- Karton Şehir 324 hikaye arasında birinci oldu

'Bir Hayal Bir Oyun' adlı hikaye yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 326 çocuk 'Yolculuk' temalı hikayeleri ile katıldı.

Gökhan Kızıklı tarafından kaleme alınan Karton Şehir isimli hikaye, Tiyatro Yazarı Özen Yula, Kelime Çocuk Oyunları Atölyesi Yöneticisi Dr. Asya Çağlar, Yazar Süleyman Bulut, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Hülya Nutku, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz, Zorlu Tekstil Grubu Kurumsal İletişim Grup Müdürü Lale İlalan ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Murat Abbas gibi sanat dünyasının önemli isimlerden oluşan jüri tarafından birinciliğe layık görülmüştü.

Yarışmada dereceye giren ilk 10 çocuk, büyük ödüllerinin yanı sıra yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmek ve hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirebilmek amacıyla düzenlenen Yaratıcı Yazarlık Eğitimi’ne katılma hakkı elde etmişti.

Buna ek olarak, hikayelerini gönderen çocukların en beğenilen 10 hikayesinden yola çıkılarak bir öykü kitabı oluşturuldu ve kendileri ile paylaşıldı. Kitap, oyunun sahnelendiği 26 Mart’ta o günün anısına tüm izleyicilere hediye edilecek.

Kaynak: AA