Kadınlar Günü'nde Eşine Hediye Klasik Otomobil

Muğla'da polis memuru İbrahim Çelik, bin 500 liraya satın aldığı 1971 model Murat 124 otomobili, 30 bin lira masraf yaparak yeniledi Çelik, otomobili, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla klasik otomobil meraklısı eşine hediye etti.

Muğla'nın Milas ilçesinde polis memuru İbrahim Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla öğretmen eşi Zuhal Çelik'e 30 bin liraya yenilenen 1971 model Murat 124 otomobil hediye etti.

Çelik, bir dizide görerek klasik otomobillere merak saran eşi Zuhal Çelik'e evlilik yıl dönümlerinde sürpriz yapmak istedi. Kullanılamaz durumdaki bir Murat 124'ü bin 500 liraya satın alan Çelik, otomobili orijinal haline dönüştürmek için çalışmaya başladı.

Mesaisinden arta kalan zamanlarda Baharlı Sanayi Sitesi'nde otomobil üzerinde çalışan Çelik, her ayrıntısıyla yakından ilgilenerek aracın restorasyonunu 15 ayda tamamladı. 1971 model otomobil, 4 farklı ustanın işçiliğiyle orijinal haline döndü.

Otomobil üzerindeki çalışma beklediğinden uzun süren ve evlilik yıl dönümlerine sürprizi yetişmeyen Çelik, eşini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sevindirmeye karar verdi.

- 'İhtiyar Efe' adını verdi

Eşinin yaptığı sürprizle büyük mutluluk yaşayan Zuhal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Murat 124'ün hayalindeki otomobil olduğunu dile getirdi.

Eşinin hediyesiyle hayaline kavuştuğunu ifade eden Çelik, '3 yıldır klasik otomobillere merakım vardı. Özellikle Murat 124 benim için vazgeçilmezdi. Nerede görsem dönüp baktığım bir otomobildi. Eşim bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hayalimdeki Murat 124'ü satın alarak toplatmış. Hayalime kavuştum. Bütün kadınların sevdikleriyle böyle güzel günler geçirmesini temenni ediyorum.' dedi.

Çelik, 'İhtiyar Efe' adını verdiği otomobilini 'aileden biri' olarak gördüğünü belirtti.

İbrahim Çelik de otomobili satın aldığında çalışır durumda olmadığını, bunun için yurt dışı da dahil farklı yerlerden yedek parça satın aldığını anlattı. Çelik, restorasyonun 15 ayda tamamlanabildiğini dile getirerek, şunları ifade etti:

'2016 yılında evliliğimizin üçüncü yıl dönümünde bir otomobil hediye etmek istedim. 'Nasıl bir şey olsun' diye düşünürken, sosyal medyada 'Murat 124 Sevdası' adlı bir grupla tanıştım. Oradaki arkadaşların yardımıyla 1971 model bir Murat 124 aldım. Restorasyon 15 ay sürdüğü için geçen sene yetiştiremedim. Tamamlanması mart ayına denk gelince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bu aracı hediye etme kararı aldım.'

Eşinin aracı çok beğendiğini ve yeni otomobillerden daha güzel olduğu yorumu yaptığını aktaran Çelik, özellikle yerli üretim olması nedeniyle Murat 124'e hayat vermiş olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA