Kadın Girişimcilerden Oluşan Grubun Gösterisi Ayakta Alkışladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yaptığı, “Birlikte Üretim, Birlikte Ritim” sloganıyla gerçekleştirdiği perküsyon gösterisi izleyicilerce ayakta alkışlandı.

Kadın Girişimcilerden Oluşan Grubun Gösterisi Ayakta Alkışladı
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Deniz Köken, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan TOBB Güneydoğu ve Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı G. Hülya Akkaya, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun, kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ve girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere 2007 yılında kurulduğunu söyledi.

Kadın girişimciler olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir gösteri ile kutlamak istediklerini dile getiren Akkaya, “Dünyamızın yarısını oluşturan kadınların fikri ve duygusal katkısını karar mekanizmalarımıza hakkıyla katabildiğimiz zaman, daha yaşanabilir, daha huzurlu bir dünyaya erişeceğimize yürekten inanıyorum. İşte sizler için hazırlanan bu küçük gösteri, yoğun iş zamanlardan arta kalan kısacık zaman diliminde özveri ile çalışılarak meydana getirildi.

Her kadın aslında bir başarı hikayesidir. Kendi hikayemizin kahramanı olma zamanıdır. Güvenen, azimli, cesur, iyiliği yayan, umut veren kadınlar olarak harekete geçip çalışma zamanıdır” dedi.

Türkiye’de bir ilk olan TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Perküsyon Grubu’nun amatör ruhla aylardır hazırlanarak gösteriyi hazırladığını vurgulayan Akkaya, “Haydi ritmi yakalayalım. Üretelim. Haydi kadınlar; el ele tutuşalım, birbirimize destek olalım, yeni yollar bulalım, engelleri kaldıralım, seçenekleri çoğaltalım, önerelim, birbirimizin sesi, eli, gözü, kulağı, beyni ve yüreği olalım. Ses olalım, sesimizi duyuralım” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Perküsyon Grubu, Birikte Üretim, Birlikte Ritim” Peküsyon gösterisi sunuldu. Davetlilerin ellerinde Türk Bayraklarıyla ve alkışlarla eşlik ettikleri 10. Yıl Marşı, bitiminde ayakta alkışlandı. Programda daha sonra, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Uğur Babürhan, Dilan Çıtak, Ömer Yılmaz ve Serpil Günsel’i tarafından “Yeşilçam Sahnede Kabare” adlı gösteri yapıldı.
Kaynak: İHA