İZTO İle İŞKUR Arasında İş Birliği

İZTO Başkanı Demirtaş: 'İzmir, yüzde 15'lik oranla Türkiye'de işsizin en fazla olduğu dördüncü il. Cumhurbaşkanı'mızın çağrısına 100 bin kişi hedefiyle destek verdik'

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, imza töreninde yaptığı konuşmada, işsizliğin Türkiye'nin önemli sorunlarından olduğuna dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başlatılan istihdam seferberliğine oda olarak 100 bin kişiyi istihdam ederek destek vermek istediklerini söyledi.

Demirtaş, İzmir'deki işsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna işaret ederek, 'İzmir, yüzde 15'lik işsizlik oranıyla Türkiye'de işsizin en fazla olduğu dördüncü il. Cumhurbaşkanı'mızın çağrısına 100 bin kişi hedefiyle destek verdik. Bu kapsamda pek çok banka ile uygun koşullu kredi anlaşmaları imzaladık. Hükümetin son dönemde verdiği teşvik ve destekleri üyelerimizle paylaşıyoruz. Yarından itibaren 'Sektörel İstihdam Toplantıları' düzenlemeye başlayacağız.' diye konuştu.

Demirtaş, imzalanan protokolle İŞKUR'un stajyer ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki yeterlilik belgesi olmayan çalışanlara yönelik kurs düzenlenmesiyle çalışanlara mesleki eğitim ve tecrübe kazandırma konusunda oda üyelerine destek olacağını aktardı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Vekili Zafer Şener de kurum olarak Türkiye'de 1 milyon ek istihdam yaratmak için çalıştıklarını dile getirerek İzmir'deki çalışmaların bu hedefe ulaşmada önemli rolünün olacağını kaydetti.

Kaynak: AA