İzmir Ayakkabı Ve Çanta Fuarı 41. Kez Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 41. kez açıldı.

İzmir Ayakkabı Ve Çanta Fuarı 41. Kez Açıldı
Fuar İzmir’de üreticileri yatırımcılarla buluşturan SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 41. kez kapılarını açtı. 7-10 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda, yurt dışından Pakistan, Hindistan, Hollanda; yurt içinden İzmir, İstanbul, Manisa, Konya, Eskişehir ve Bursa’dan sektörün öncü markalarının stantları yer alıyor. Fuarda bu yıl, 7 bin 111 metre kare alanda 171 katılımcı ağırlanıyor.

13 bin ziyaretçi bekleniyor

SHOEXPO kapsamında geçen yıl 11 bin sektör profesyoneli Fuar İzmir’de buluştu. Bu yıl 13 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, ticaretin ve modanın bir kez daha buluşma noktası olacak. SHOEXPO’ya ’Alım Heyeti’ programı kapsamında geçen yıl 49 ülkeden bin 10 yabancı satın alıcı geldi. Bu yıl ise 54 ülkeden bini aşkın yabancı satın alıcının fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

İki ayrı defile

Ayakkabı sektörünü canlandıran SHOEXPO, ticari öneminin yanı sıra defileleriyle de dikkat çekiyor. 41. SHOEXPO kapsamında, bu akşam iki ayrı defile gerçekleştirilecek. 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması final defilesi 18.30’da, Sertaç Delibaş gala defilesi ise 19.15’te gerçekleşecek. Delibaş, “Hayal” koleksiyonuyla fuarda birbirinden özel tasarımlarını sergileyecek. 25 parçalık özel koleksiyon, ’Umut’, ’Sabır’ ve ’Hayal’ üçlüsünden esinlenerek oluşturuldu.

19 ayakkabı jüri karşısına çıkacak

Sektöre yeni bir soluk kazandıran 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması, ikinci yılında genç tasarımcıların sektöre girmeleri için fırsat oluşturmaya da devam ediyor. “Transform” temasıyla düzenlenen 2. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması final defilesinde, kadın ve erkek kategorilerinde toplam 19 ayakkabı jüri karşısına çıkıyor.

Tasarım ön plana çıkıyor

Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Fuarda, 166 firmamız stant açıyor. Pakistan, Hindistan ve Hollanda olmak üzere 3 de yabancı firma katılıyor. Toplam 171 katılımcı var. Ayakkabı fuarımız büyüyerek, gelişerek devam ediyor. Geçen yıl 49 ülkeden, bu yıl 54 ülkeden alım heyetleri geldi. Bir taraftan fuar hizmeti verip sektörü kalkındırmaya çalışırken, diğer taraftan da tasarım yarışmaları ile yeni modellerin, tasarımın, inovasyonun ön plana çıkmasını sağlıyoruz. Seneye fuarımıza deri sektörünün ve çanta imalatçılarının da katılması için çaba gösterilecek. Hep birlikte sektörü kapsayacak şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki yıllarda İzmir fuarcılığı hızlı bir şekilde büyüyecek ve İzmir, fuar sektörünün lokomotifi olacak” dedi.



“Biraz daha çaba”

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise şunları söyledi:

“Bu fuar bizim için bir umut haline geldi. Ayakkabıcılık sektörü İzmir ve ülkemiz için önemli bir sektör. Ayakkabıcılarımız daha 35 milyon dolar ihracattalar. O yüzden biraz daha çaba göstermeliler. Biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Onları dünyaya taşıdık. Dünya alıcılarını da İzmirli ayakkabıcılarımızın ayağına kadar getirdik. Bugün 27 ülkeden 155 alıcı var. Irak, İran, Almanya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere 570 alıcı bugün bu salonda. Hepinize hayırlı işler diliyorum.”

54 ülkenin ziyareti bekleniyor

Fuarı ziyaret etmesi beklenen ülkeler ise İran, Ukrayna, Ürdün, Rusya, Kosova, Azerbaycan, Yunanistan, İsrail, Lübnan, Cezayir, Kuveyt, Filistin, Romanya, Gürcistan, KKTC, Almanya, Arnavutluk, Tunus, Güney Afrika Cumhuriyeti, Irak, Kazakistan, Hindistan, B.A.E, Moldova, Polonya, Pakistan, Makedonya, Kırgızistan, İtalya, Avustralya, Finlandiya, Mısır, Suudi Arabistan, İspanya, Portekiz, Tayland, Meksika, Kenya, İsviçre, Samoa, Bulgaristan, Belçika, Avusturya, Çin, Nijerya, Fransa, ABD, Danimarka, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, İngiltere, Malezya, Sırbistan, Hollanda ve Gana’dan oluşuyor.

SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı; T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenleniyor.
Kaynak: İHA