İşaret Dili Eğitimi 3. Dönem Kursları İçin Ön Kayıtlar Alınmaya Başlandı

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği tarafından açılan işaret dili kursuna vatandaşların yoğun ilgi göstermesi nedeni ile 3. dönem kursları için kayıtlar alınmaya başlandı.

İşaret Dili Eğitimi 3. Dönem Kursları İçin Ön Kayıtlar Alınmaya Başlandı
Diyarbakır’da daha çok dezavantajlı gençlere yönelik hizmet veren Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği, yaklaşık 2 ay önce üniversite öğrencilerine yönelik işaret dili kursu açtı. Açılan bu kursa, yoğun ilgi oluşmasının ardından dernek, hafta sonu kursunu da açarak talepleri karşılamaya çalıştı. 1. ve 2. dönem kursların sona ermesinin ardından dernek, 3. dönem kursu için ön kayıt almaya başladı.

Leonardo da Vinci Eğitim Kültür Sanat Derneği Başkanı Mehmet Tekin, açtıkları işaret dili kursuna vatandaşların çok ilgi gösterdiğini söyledi.

Açtıkları kursun bitmesinin ardından 3. dönem için kayıt almaya başladıklarını belirten Tekin, "Annesi, babası ve çocukları işitme engelli olan Özlem Kolakan tarafından 3. dönem işaret dili eğitimi verilecek. Bu konuda farkındalık oluşturmak istiyorduk ve gördüğümüz kadarı ile çok olmasa da vatandaşlar arasında bir farkındalık oluştu. Bu dönem ön kayıtlarında emniyet ve TSK mensupları, öğretmenler ve noter çalışanlarının yoğun olduğunu söyleyebiliriz. 120 saat sürecek olan kursun ardından öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek" dedi.

Kaynak: İHA