İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat ilçesinin ardından Ortahisar, Yomra ve Arsin ilçelerinde vatandaşlara seslendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon'da
İlk olarak otobüsle Ortahisar ilçe merkezinde tur atan Bakan Soylu, sonrasında Atatürk Alanı’nda vatandaşlara seslendi. Beraberinde AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte otobüsün üzerinden kalabalığa seslenen Soylu, “Hep beraber bir karar vereceğiz. Bize diyorlar ki ‘bu ülkeyi siz yönetemezsiniz’. ‘Ne yaparsanız yapın, sizi yarına esenlikle çıkarmayız’ diyenlere 16 Nisan’da güçlü bir cevap vereceğiz” dedi.

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini de sürdürerek “Ey Kılıçdaroğlu FETÖ ile PKK ile kol kola girmişsin, Türkiye’ye akıl veriyorsun. Sen önce kendine akıl ver” ifadelerini kullandı.

Ardından beraberindekiler ile Yomra ilçesine geçen Süleyman Soylu, burada Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu tarafından karşılandı. İlçe merkezinde Yomralılar’a seslenen Soylu “Bizi terörle terbiye etmeye çalıştılar. Bizi medya patronları ile terbiye etmeye çalıştılar. Bu ülkenin yarınlarını kucaklamak isteyenlere ‘bu ülkenin sahibi siz değilsiniz’ dediler. ‘İstediğiniz adamı seçin, biz onu itibarsızlaştırırız’ dediler. Bu ülkenin başbakanını idam sehpasına getirdiler. Parlamentoyu böldüler, partilerin içini boşalttılar. 15 Temmuz’u kadar bir çok olayı başımıza getirdiler. ‘Siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz, seçtirmeyiz’ dediler. Gezi olayları oldu. 17-25 Aralığı yaşadık. Ülkenin Başbakanı’na yapmadıkları kalmadı. 6-7 Eylül olaylarını çıkardılar. Bu ülkenin bir bölgesinin sahibi PKK’dır dediler. Ülkemizi istila etmeye çalıştılar. Her 10 yılda bir u ülkenin başına bir felaket getirdiler. Onlara her seçimde siz ders verdiniz. Onlara ‘patron siz değil patron milletir’ dediniz” şeklinde konuştu.

“Hayır diyenler hep bir safta” diyen Soylu “ PKK ve CHP aynı safta. FETÖ aynı safta. Yurt dışındaki örgütlerde aynı safta” tespitini paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yomra’nın ardından referandum ziyaretleri kapsamında Arsin ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ulu Cami önünde vatandaşlara hitap eden bakan Süleyman Soylu, “Biz ne zaman size geldiysek bizi yüzüyüz asık göndermediniz. Önemli bir kararın arifesindeyiz. Burada 14 yıldır öyle kararlar veriyorsunuz ki Türkiye’yi engellemek isteyenlere biz varız diyorsunuz” diye konuştu.

Soylu, Arsin ziyareti sonrasında Ankara’ya dönmek üzere Trabzon Havalimanı’na hareket etti.
Kaynak: İHA