İçişleri Bakanı Soylu Açıklaması

'Sanki kurulmuş saat gibi 10 yılda bir 'bu ülkede patron biziz' dediler. Oysa onların her birine her seçimde siz bir ders verdiniz. Her 4 yılda bir, her 5 yılda bir IMF'ye dediniz, medyaya dediniz, Türkiye'nin üzerine çöreklenmeye çalışanlara karşı dediniz ki patron siz değil, patron millettir, millettir' 'Bilmenizi istiyorum ki eğer 16 Nisan'da yine kuvvetli ve güçlü bir destek verirseniz ondan sonra görün bakalım Türki̇ye'de neler olacak. Mevlam ne güzel şeyler nasi̇p edecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Sanki kurulmuş saat gibi 10 yılda bir 'bu ülkede patron biziz' dediler. Oysa onların her birine her seçimde siz bir ders verdiniz. Her 4 yılda bir, her 5 yılda bir IMF'ye dediniz, medyaya dediniz, Türkiye'nin üzerine çöreklenmeye çalışanlara karşı dediniz ki patron siz değil, patron millettir, millettir.' dedi.

Soylu, Araklı ilçesinde parti otobüsünden kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'dan selam getirdiğini söyledi.

''Uzun ince bir yoldayız' diyen Soylu, 'Siz de biz de biliyoruz ki bu yolun bazı kavşakları bizi çok yordu. Bu yolun bazı noktalarından bizi geri döndürdüler. Bu yolun bazı noktalarına tümsekler koydular. Bu yolun bazı noktalarına girilmez dediler. Bu yolun bazı noktalarında 'Sizin bu tarafta işiniz yok' dediler. Yıllardan beri birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldınız, birçok sıkıntıyı gördünüz.' ifadesini kullandı.

Soylu, geçmişte yaşanan sıkıntıları anlatarak, şöyle devam etti:

'15 Temmuz'u Yomra'da, Trabzon'da, Ankara'da her yerde yaşadık. Herkes yaşadı, bütün millet yaşadı. Ülkemizi istila etmeye çalıştılar. Dikkat edin 1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 1997, 2007 ve 2016. Her on yılda bir bu ülkenin başına bir felaket getirdiler. Sanki kurulmuş saat gibi 10 yılda bir 'bu ülkede patron biziz' dediler. Oysa onların her birine her seçimde siz bir ders verdiniz. Her 4 yılda bir, her 5 yılda bir IMF'ye dediniz, medyaya dediniz, Türkiye'nin üzerine çöreklenmeye çalışanlara karşı dediniz ki patron siz değil, patron millettir, millettir.'

Bakan Soylu, 7 Haziran sürecine değinerek, 'Sinsi sinsi planlar yapan birileri daha vardı. Ne olacak, biz onlara müsaade edecekmişiz. Kimmiş onlar, belediyeleri alacaklar, belediyelerden terör örgütüne para gönderecekler. Belediyelerin kepçelerini, kamyonlarını, araçlarını, o çukurlarını açmak için kullanacaklar. Araçlarıyla silah, mühimmat taşıyacaklar, çalışanlardan para kesecek dağa gönderecekler, bu ülkenin verdiği maaşı, bu ülkeye silah, mühimmat olarak, kurşun olarak kullanacaklar. Sonra neymiş, biz seçimle geldik. Bizi görevden alamazsınız. Sen eğer bu ülkenin kalbine kurşun saplıyorsan, eğer hukuku, kuralları, demokrasiyi hiçe sayarsan bilmelisin ki biz seni görevden alırız ve orada seni durdurmayız.' diye konuştu.

- 'Türkiye'nin gücünü ve kudretini kimse sınamaya kalkmasın'

'Onlar ne dediler biliyor musunuz?' ifadesini kullanan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu hazırlıkları yapanlar, bu imkanları terör örgütüne sevk edenler 'özerklik ilan edeceğiz' dediler. Hatırlıyor musunuz sözleri? Nerede Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da millete tehdit videoları gönderdiler, bilboardlar yaptılar, musluktan akan kan gösterdiler. Biz buna kayıtsız mı kalmalıydık? Gücünüz yetiyorsa bugün özerklik ilan edin de görelim sizi. Türkiye'nin gücünü ve kudretini kimse sınamaya kalkmasın. Bu coğrafyada belki bugün oyun kurmaya gücümüz yetmez ama 25 bin dolara gelince yetecek, merak etmeyin ama dünya bilsin ki bu yurtta, Ortadoğu'da, Anadolu'da, etrafımızdaki coğrafyaya biz olmadan kimseye oyun kurdurtmayız, kurdurtmayız.'

Türkiye'nin yeniden sendelemesinin istendiği, 15 Temmuz'da bunun denendiğini belirten Soylu, 'Bilin ki bunları korkutan bir tek şey vardır, milli iradedir, reydir, oydur ve bu milletin imanıdır, birliğidir ve beraberliğidir.' dedi.

Soylu, birinci sıçramanın gerçekleştirildiğini, şimdi ikinci büyük adım zamanı olduğunu belirtti.

- Kılıçdaroğlu'na eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Soylu, 'Şimdi Kılıçdaroğlu efendi bize vaaz ediyor. Diyor ki bu sisteme devam edelim. Sen 3 tane koyun güttün mü de bize akıl veriyorsun.' ifadesini kullandı.

Vatandaşlara, 'Burada ne bayrakları var' sorusunu yönelten Soylu, şunları kaydetti:

'Peki ben geçen gün Nusaybin'e gittim, ne bayrağı vardı Türk bayrağı. Peki Mardin'de binlerce insanla birlikte miting yaptık, ne bayrağı vardı? Türk bayrağı. Peki bizim oradaki kardeşlerimiz teröre lanet mitingleri ortaya koydular, ellerinde ne vardı? Türk bayrağı. Peki Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımız ona dedi ya 'Sivas'ın ötesine geçemezsin' diye. Güya adamlık yaptı da Sivas'ın ötesine geçecekti. Kimin vizesiyle gitmeye çalıştı. PKK'ya dedi ki 'Ben geleyim, bana orada adam toplayın' ama dediler ki 'sen Türk bayrağı koymayacaksın alana.' Şimdi bu adam oldu Türkiye'yi düşünen, biz olduk Türkiye'nin karşısında, sen önce yiğit ol yiğit. Güneydoğu'ya gidiyorsan orada Türk bayrağıyla beraber olmak için yiğit ol yiğit.'

Soylu, 'Bir de bugün dinlediniz mi? Dün dedi ki 'yeni sistemde cumhurbaşkanı ile başbakan birlikte geçinemeyecekler.' Bizim çocukluğumuzda birisi hafif şaşaladı mı 'Kafası güzel herhalde' derlerdi. Bunun herhalde kafası güzelleşmiş. Anladınız değil mi? Bu ne istiyor biliyor musunuz, 'Ben ömür boyu bu koltukta kalayım' istiyor. Kaç seçim kaybetti.' diye konuştu.

Yeni sisteme değinen Soylu, 'Bu yeni sistem ne biliyor musunuz? Yeni sistemde yüzde 50 aldın aldın, alamadın yallah. Yeni sistemde 'ertesi gün iktidar kim, nasıl kuracak, kurabilecek mi' diye bir endişe yok. Mi̇llet ki̇me ehli̇yet veri̇yorsa yola devam edecek. Peki kaybeden ne olacak? Kaybedene diyecekler ki sen başaramadın, koltukta oturmak yok. Öyle 600 delegeyi ayarla, ondan sonra küçük küçük salonlara kongre taşı, sonra da 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıyım' diye sağa sola hava at. Öyle bir şey olmayacak.' dedi.

Soylu, yeni sistemin detayları hakkında da bilgilendirmede bulunarak, 'Bilmenizi istiyorum ki eğer 16 Nisan'da yine kuvvetli ve güçlü bir destek verirseniz ondan sonra görün bakalım Türki̇ye'de neler olacak. Mevlam ne güzel şeyler nasi̇p edecek.' diyerek sözlerini tamamladı.

Soylu, konuşmasının ardından beraberindeki AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile vatandaşlara karanfil attı.

Kaynak: AA