Hangzhou, Türk Turistleri Bekliyor

Çin’in beş bin yıllık kültürü bulunan Hangzhou şehri, Türk turistleri bekliyor. Çin’in en güzel şehirlerinden biri olarak bilinen Hangzhou, tarihinin yanı sıra doğal güzellikleri, zengin mutfağı ve modern yapılanmasıyla dikkat çekiyor.

Hangzhou, Türk Turistleri Bekliyor
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyan, Hangzhou tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, Çin ve Türkiye arasındaki dostluğun çok eskilere dayandığını belirterek, “İki ülke arasında turistik iş birliklerini güçlendirmek ve Türk kardeşlerimizi şehrimizde ağırlamak istiyoruz. Yeryüzündeki cennet, zengin doğası, ipek ve pirinç diyarı Hangzhou 5 bin yıllık bir medeniyeti barındırıyor. Çin’deki en mutlu kent seçilen Hangzhou, Marco Polo’nun da belirttiği gibi en güzel ve en lüks şehir. Türk kardeşlerimizi Hangzhou’ya bekliyoruz” dedi.

Hangzhou Belediye Başkanı Yardımcısı Zhang Jianting ise iki nesle başkentlik yapmış olan Hangzhou’nin dünya mirası seçilen doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir şehir olduğunu söyledi.

ZhangJ ianting, “Dünyanın mutlaka görülmesi gereken şehri seçilen Hangzhou’ya Türkleri bekliyoruz. Bu harika destinasyon boyunca dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan seviyede misafirperverliği paylaşmaya istekli, sıcak ve dost canlısı insanlar sizi bekliyor olacak” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de, Türkiye ile Çin arasındaki turizmin artırılması için Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyan ile her hafta toplantı yaptıklarını söyledi.

Vali Yardımcısı Gültekin, “Gökyüzünde cennet var ise yeryüzünde Hangzhou var’ sözü her şeyi anlatıyor aslında. Bu güzel kentten misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Seyahat acenteleri her türlü iş birliğine hazır. Biz de kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından Hangzhou Belediye Başkanı Yardımcısı Zhang Jianting, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’e kendi yaptığı ve 180 yıllık bir restoranın yer aldığı resmi hediye etti. Gültekin de, ZhangJianting’e çini bir tabak takdim etti.
Kaynak: İHA