GÜNCELLEME - Uşak'taki FETÖ/PDY Davası

Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'ye yönelik 111 sanıklı davada başsavcılığın itirazı üzerine tutuksuz yargılanan 18 kişi hakkında yakalama kararı verdi Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan 7 sanık tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 111 sanıklı davada yargılanan tutuksuz sanıklardan 18'i için yakalama kararı çıkarıldı, 7 sanık tutuklandı.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 14'ü tutuklu 111 sanıklı davayla ilgili Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 kişinin daha tutuklanmasını talep etti.

Mahkemenin talebi reddetmesi sonrası başsavcılığın itirazda bulunduğu Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanıklar hakkında yakalama kararı verdi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yakalama kararı verilen 18 kişiden 7'sini gözaltına aldı.

Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 7 sanık, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Diğer sanıkların yakalanması için operasyonun sürdüğü öğrenildi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgüt yapılanmasında 'bürokrasi imamının yardımcısı' olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 111 sanıklı dava, Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kasım ayında başlamıştı.

Sanıklar, 'terör örgütü kurmak, yönetmek', 'anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak' ve 'teröre finans sağlamak' gibi suçlardan yargılanıyor.
Kaynak: AA