'Göç Akademisi' Seminerleri

Hukuk, sosyoloji, eğitim, medya, psikoloji, sivil toplum kuruluşları ve siyaset bilimleri alanlarında derslerin verileceği seminerler, 11 Mart'ta başlayacak.

Göç ve mültecilik üzerine farklı disiplinlerde uzmanlarca verilecek olan 'Göç Akademisi' seminerleri, 11 Mart Cumartesi günü İstanbul'da başlayacak.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Göç Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen 'Göç Akademisi' seminerleri, 5 hafta boyunca haftada 2 ders halinde yapılacak.

Fatih'teki Seyyid Hasan Paşa Medresesi'nde gerçekleştirilecek seminerlerde, hukuk, sosyoloji, eğitim, medya, psikoloji, sivil toplum kuruluşları ve siyaset bilimleri alanlarında dersler verilecek.

Toplamda 30 kişinin eğitim alacağı seminerlere 'www.umhd.org.tr' adresinden 9 Mart'a kadar üniversitelerin 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, sivil toplum kuruluşları üye, gönüllü veya temsilcileri, bu alanda çalışan veya çalışmak isteyen avukatlar, basın mensupları, doktorlar, psikologlar ve eğitimciler başvurabilecek.

Katılımcıların sertifika da alacağı seminerlerde eğitim verecek uzmanlar ve konu başlıkları şöyle:

'İÜ Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Kerem Giray; Göç ve Mültecilik Hukukunun Temel Kavramları, İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel; Göç Sosyolojisinin Temel Kavramları, İÜ Hukuk Fakültesi Milletlerarası Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay Arslan Öncü; İnsan Hakları Açısından Mültecilik ve Geri Gönderme Yasağı, Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi'nden Doç. Dr. Ulaş Sunata Özdemir; Savaş ve Çocuklar, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Yasemin Çakırer Özservet; Yerel Yönetimler Bağlamında Göç ve Toplumsal Uyum, İÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk; Kent ve Göçmenler, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neslihan Arıcı Özcan; Mültecilerin Yaşadığı Zorluklar ve Psikolojik Dayanıklılıkları, SETA Vakfı Göç ve Eğitim Birimi Araştırmacısı İpek Çoşkun; Mülteci Çocukların Eğitimi ve Temel Eğitim Politikalar, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Başkanı Uğur Yıldırım; Uygulamada İltica Hukuku ve Karşılaşılan Problemler, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Efe; Türk Basınında Mülteci Algısı.'

Kaynak: AA