Giresunlular Yenikapı'ya Hazırlanıyor

Giresun Federasyonu tarafından her yıl İstanbul’da düzenlenen ‘Giresun Tanıtım Günleri’nin 11.’si için start Giresun’da verildi.

Giresunlular Yenikapı'ya Hazırlanıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dernek faaliyetlerine kapatılan Feshane Kültür Merkezi’nden sonra Yenikapı miting alanında yapılacak olan ‘Giresun Günleri’ için hazırlıklar başladı.

Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kuğu, Mart ayı birinci toplantısını yapan Giresun İl Genel Meclisi’ne katılarak ‘Giresun Günleri’ için yapılan hazırlıklar hakkında bilgiler vererek kısa bir sunum yaptı.

Giresun Günleri’nin neden Feshane’den Yenikapı miting alanına taşındığı ile alakalı bilgi veren Kuğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Feshane Kültür ve Organizasyon Merkezi’ni hemşehri derneklerinin faaliyetlerine kapatmasıyla Giresun tanıtım günlerinin YenikKapı miting alanına taşındığını söyledi.

Kuğu, “Belki içinizden ’Ne çabuk geldi Giresun günleri’ diyen olabilir ama bence 365 gün Giresun’un tanıtımını yapmak bile azdır. Geçen sene Giresun Günleri’nin Ekim ayına ertelenmesinin en başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Organizasyon Merkezi olarak Feshane’deki yeri bundan sonra hemşehri derneklerine tahsis etmeyişini sebep olduğunu bilmenizi isterim. Dolayısıyla Yeni Kapı miting alanını tahsis etmeye karar verdikten sonra Büyükşehir Belediyemiz bir takım hazırlıklar yapacak ve ondan sonra orayı tahsis edeceklerdi ki o süreçte yaşadığımız 15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle biraz gecikti, bizde Ekim ayına kaldık” dedi.



Giresun Günleri 30 Mart ile 2 Nisan arasında gerçekleşecek

Giresun olarak biz bu tür faaliyetlerin en iyisini yapana kadar çalışmalarını devam edeceklerini vurgulayan Kuğu, “9 senedir Mart, Nisan aylarında yaptığımız Giresun Tanıtım Günleri’ni 10.’sunu 2016 yılında Ekim ayının sonuna kadar uzatmak durumunda kaldık. Ancak 81 vilayetin içerisinde yine biz daha iyisini yapana kadar en iyisini yapmak kaydıyla 23 Ekim 2016 akşamı bir sonraki yıl buluşmak üzere kapattığımız Giresun Tanıtım Günleri’nin yenisini nasip olursa Mart ayının 30, 31 Nisan aynın 1 ve 2. günü Yeni Kapıda yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Federasyon Başkanı Kuğu tarafından İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel’e ‘Giresun Günleri’ davetiyesi verildi.

İl Genel Meclis’teki sunumun ardından Giresun Valisi Hasan Karahan’ı makamında ziyaret eden Kuğu “Şimdi Giresun Zamanı” sloganıyla bu yıl 11.’si düzenlenecek olan Giresun Günleri davetiyesini Vali Karahan’a takdim ederken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Karahan, Başkan Kuğu’ya başarılar diledi.
Kaynak: İHA