Genç Türkiye Kongresi Çalıştayı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Türkiye genelinde 3’üncüsü düzenlenen Genç Türkiye Kongresi Antalya çalıştayı yapıldı.

Genç Türkiye Kongresi Çalıştayı
TÜGVA Genel Merkezinin toplumsal sorunlara gençlerin bakış açısını ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediği liselerarası Genç Türkiye Kongresi Antalya çalıştayı Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

TÜGVA Antalya Lise Koordinatörlüğünün Antalya merkezde bulunan liseleri ziyaret ederek

tanıtımını yaptığı projeye 13 lise başvuru yaparak bu liselerden toplam 150 öğrenci katıldı.

Öğrenciler çalıştay öncesi ‘Toplumsal Rollerimiz’, ‘Özgürlük mü Adalet mi ?’, ‘Gündelik Hayatta Doğruluk’, ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’, ‘Popüler Kültür’, ‘Bilgi Kaynaklarımızın sorgulanması’, ‘Çevre ve Doğa Bilinci’ ile ‘Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele’ başlıklı 8 ayrı temadan seçim yaparak sunumlarını hazırladılar. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde 8 ayrı salonda, 8 ayrı konu başlığında fikirlerini çekinmeden dile getiren gençlere TÜGVA Antalya’nın belirlediği konularında uzman 8 moderatör eşlik etti.

Antalya’yı temsil edecekler

8 ayrı moderatör gözetiminde ve 8 ayrı salonda gerçekleştirilen oturumlarda belirlenmiş temalar üzerine fikirlerini ifade eden gençler, zaman zaman ciddi tartışmaların da yaşandığı çalıştayda moderatörler tarafından belirlenen 5’i kız 8 öğrenci Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali için İstanbul’a gitmeye hak kazandı. 21 Nisan 2017 Cuma günü İstanbul Grand Cevahir Hotel’de düzenlenecek olan finale Antalya adına katılacak olan öğrenciler, 8 tema için diğer illerden gelen arkadaşları ile Genç Türkiye Kongresi Türkiye Finali’ni gerçekleştirecek.
Kaynak: İHA