Gazi Üniversitesi'nde 'Denetim Mesleği' Konulu Sempozyum

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, “Sürekli eğitim merkezleri üniversitelerin şehre, halka açılan yüzüdür. Şehrin en güzel yerinde, en güzel binalarında olmalıdır. Bu haliyle sürekli eğitim merkezi bulundu konumda, hak ettiği yerde değil ama Gazi için çok önemli bir birim olduğunu da ifade etmek istiyorum” dedi.

Gazi Üniversitesi'nde 'Denetim Mesleği' Konulu Sempozyum
Gazi Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, kariyer planlaması kapsamında ‘Denetim Mesleği’ konulu sempozyum düzenlendi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen sempozyuma Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Uslan ev sahipliği yaparken, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş da konuşmacı olarak katıldı.



“İktisadi İdari Bilimler sosyal bir alandır”

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda Sayıştay Başkanı Baş, denetim mesleği hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulunup, özellikle son sınıftaki öğrencilere kariyer planlamaya ilişkin bilgiler verdi. Bahsi geçen mesleğe ilişkin sunum da yapan Baş, şunları kaydetti:

“İktisadi İdari Bilimler sosyal bir alandır. Dolayısıyla diplomayı aldıktan sonra nasıl bir meslek belirleyeceğiz? Bizim şu anda bakmamız gereken bu. İktisadi bilimler fakültesinden mezun olan bir öğrenci olarak; ‘ben mezun olduktan sonra limon satarım, taştan ekmeğimi çıkartırım’ böyle girişimci ruha sahibim diyorsa arkadaşımız onun yeri özel sektör. Gitsin doğrudan işletmesini kursun. Ne herhangi bir kamu kurumunda ne de başka bir işletmede, şirkette başkasının emri, talimatı altında bulunmasın. Dolayısıyla girişimci doğmuşsa arkadaşımız hür ruhlu, özgür , ‘ben işimi yaparım’ diye düşünüyorsa KPSS falan uğraşmasın. Alırsın kredi bu iş olur. Bir süre sonra şirketini genişletirsin başkalarını istihdam etmeye başlarsın. Bu anlamda çok isabetli bir çalışman olur.”

“Gazi Türkiye’dir”

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan da sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü üniversitelerden bir olduğunu anlatan Rektör Uslan, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Sosyal Medya sayfamda şu yazılıydı; ‘ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım.’bu hücrelerimize kadar işlemiş bir sözüdür. Ancak şu günlerine özelliğine bağlı olarak bu sözü değiştirdim. Şimdiki yeni sloganım ‘Gazi Türkiye’dir.’ Gazi üniversitesi öğrenci sayısı olarak Türkiye’de 6’ncı sırada. Fakülte, yüksek okul, meslek yüksek okulu ve enstitü sayılarımız topladığımızda 8’inci sırada. Bütçe açısından baktığımızda İstanbul, Ankara, Hacettepe Üniversitelerinden sonra 4’üncü sırada. Gazi Üniversitesi, Türkiye’nin en köklü, en üretken üniversitesidir. Gazi bunun için büyüktür. Bunun için Türkiye’dir. Ağrı Dağı’ndan beş tane Ağrı Dağ’ı çıkartsanız ne almış olduğu o yağışları alabilir ne de Anadolu coğrafyasını şimdiki bereketiyle sulayabilir. Onun için Gazi Türkiye’dir. Gazi Sürekli Eğitim Merkezine gelince, geçmişten geleceğe on yıllık bir süreçten bahsediyorum; sürekli eğitim merkezleri üniversitelerin şehre, halka açılan yüzüdür. Şehrin en güzel yerinde, en güzel binalarında olmalıdır. Bu haliyle sürekli eğitim merkezi bulundu konumda, hak ettiği yerde değil ama Gazi için çok önemli, bir birim olduğunu da ifade etmek istiyorum.”
Kaynak: İHA