Engelli Gençler Bitki Yetiştiriciliğini Öğreniyor

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasının hazırladığı 'Dikensiz Yollar' projesiyle, 50 engelli gence yönelik bitki yetiştiriciliği kursu başlatıldı.

Kırşehir'de, dezavantajlı grupların topluma kazandırılması amacıyla başlatılan 'Dikensiz Yollar' projesiyle, engelli gençlere yönelik bitki yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde 'Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı' çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında açılan kursa, 50 engelli genç katılıyor.

Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliğince desteklenen proje çerçevesinde düzenlenen kursu ziyaret ederek, engelli gençlere moral verdi.

Ticari faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri hazırladıklarını belirten Ekicioğlu, kursu bitiren engelli gençlere iş kurabilmeleri için de destek olacaklarını dile getirdi.

Projenin, Kalkınma Bakanlığının desteklediği 145 proje arasında yer aldığını vurgulayan Ekicioğlu, şöyle konuştu:

'Bitki yetiştiriciliği eğitimi alan genç kardeşlerimle bir araya gelmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Odamız öncülüğünde hazırlanan projelerle geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yön vermek istiyoruz. Bunu yaparken de alanlarında uzmanlaşmış hocalarımızın öncülüğünde, iş dünyasıyla ilgili projeler hazırlayarak, bunların sosyal projeler haline dönüştürülmesini hedefliyoruz.'

Teorik bilgilerin verilmesiyle başlayan eğitimin uygulamayla devam edeceğini bildiren Ekicioğlu, bunun için ayrı bir yerin hazırlandığını kaydetti.

Ekicioğlu'na ziyaretinde, Kırşehir TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Çetinkaya da eşlik etti.
Kaynak: AA