Edremit'te Sokak Köpeklerini Kısırlaştırma Çalışması

Van’ın Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; sokak köpeklerinin kısırlaştırılması, aşılanması ve kulak küpelerinin takılması için çalışma başlattı.

Edremit'te Sokak Köpeklerini Kısırlaştırma Çalışması
Edremit Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığıyla birlikte sokak köpeklerini kısırlaştırmak için harekete geçti. Van Büyükşehir Belediyesinin veteriner hekimleri gözetiminde ekiplerce toplatılarak Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mobil Veteriner Aracına getirilen köpekler, burada ilk önce muayeneleri yapılıyor. Daha sonra veteriner hekimler tarafından kısırlaştırma, aşılama ve kulak küpeleri takılan başıboş hayvanlar, tekrar zabıta ekipleri tarafından alındıkları bölgelere bırakılıyor.

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Saraçgil; sokaklarda, boş arazilerde, bahçelerde yaşayan sahipsiz hayvanların da yaşam hakkı olduğunu ve herkesin bu hakka saygılı olması gerektiğini söyledi.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile sokak hayvanlarının yaşam hakkının güvence altına alındığını dile getiren Fatih Saraçgil, "Edremit Belediyesi olarak tedavisi tamamlanan köpeklerin küpelerini takarak kayıt altına alıyoruz. Kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin ardından köpekler tekrar alındıkları bölgeye bırakılıyor” dedi.

Kaynak: İHA