Edirne'de Turizm Sorunları Masaya Yatırıldı

Kentin turizm yönündeki sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin tartışıldığı Edirne Kültür Turizm ve Tanıtım Konseyi toplantıları devam ediyor.

Vali Günay Özdemir, sektör temsilcileri buluşmalarının ardından turizmden beklentileri, sorun tespitleri ve çözüm önerileriyle ilgili basın mensuplarını dinledi.

İl Özel İdaresinde düzenlenen toplantıda, basın mensupları, turizm altyapısı eksiklikleri, tanıtımda yapılması gerekenler, kültürel değerlerin daha fazla ön plana çıkarılması gibi konularda görüş bildirdi.

Vali Özdemir de bugüne kadar yapılan sektörel toplantılar arasında en verimli geçenlerden birini yaşadığını çünkü 'gazeteci gözünün' sorun tespiti ve çözüm önerilerinin çok daha objektif olduğunu söyledi.

Turizmle ilgili yeni gelişmeleri de paylaşan Vali Özdemir, Kültür ve Fuar Merkezi'nin yapımı, Saat Kulesi Projesi'nin programa alındığını, Cihannüma Kasrı'nın rölövesinin tamamlandığını belirtti.

Selimiye Camisi etrafındaki düzenlemenin de kısa sürede yapılması için adımlar atılacağını ifade eden Vali Özdemir, 'En azından etrafındaki tenekeler kaldırılmalı. Edirne'nin şu an bir tarihi çarşıya ihtiyacı yok, Arasta, Bedesten ve Ali Paşa çarşıları yetiyor bu yüzden Yemişkapanı Hanı'nın camla kapatılmasından yanayım, Bakanlık da böyle düşünüyor.' dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da kentte folklor araştırmacı olmayışının Bakanlığa iletildiğini kısa sürede kurulacak 10 kişilik ekibin folklor araştırması için sahaya ineceğini kaydetti.

Kaynak: AA