Düğünde Cinayetin Sanıklarına Beraat

Adana’da bir düğünde vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 13 yaşındaki Doğan Özdemir’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan 2’si tutuklu 3 kişi, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Düğünde sadece kuru sıkı tabancayla havaya ateş açtıklarını savunan 2 sanığa 12’şer bin lira para cezası verildi.

Düğünde Cinayetin Sanıklarına Beraat
Olay, 12 Kasım 2016 tarihinde Seyhan ilçesindeki Gülbahçe Mahallesi 13082 Sokak’ta meydana geldi. Sokaktaki düğünde iddiaya göre, gelinin babası Medeni A. (51), damadı Hamza Ç. (25) ve damat Reşat S. (26) tabancayla havaya ateş etti. Vücuduna kurşun isabet eden 13 yaşındaki Doğan Özdemir ise hayatını kaybetti.

Soruşturma kapsamında Medeni A. ile damadı Hamza Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, düğünün damadı Reşat S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanıklar hakkında kasıtla adam öldürme suçundan 25’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Medeni A., kuru sıkı tabancayla havaya ateş ettiğini savundu. Hamza Ç. de kayınpederi Medeni A.’dan kuru sıkı tabancayı alarak havaya doğru ateş ettiğini öne sürdü. Reşat S. ise düğünde hiç silah kullanmadığını, elindeki barut izinin ise düğünde tokalaştığı kişilerden bulaşmış olabileceğini iddia etti.

Kasıtla adam öldürme suçundan yargılanan 3 sanık da delil yetersizliği nedeniyle mahkeme heyeti tarafından beraat ettirildi.

Mahkeme heyeti, Hamza Ç. ile Medeni A.’ya genel güvenliği tehlikeye sokmak ve ruhsatsız silah suçlarından 12’şer bin lira para cezası verdi.

Duruşmanın ardından taraflar adliye dışarısında kavga etti.
Kaynak: İHA