'Bu Şehrin Kadınları'na Özel Klip

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneğince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Rize'de çeşitli mesleklerden kadınların yer aldığı klip çekildi.

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği tarafından Rize'de çeşitli mesleklerden kadınların yer aldığı 'Bu Şehrin Kadınları' adlı klip hazırlandı.

Dernek tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çekilen klibin tanıtım programı, bir otelde gerçekleştirildi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada, 'bu şehrin kadını' denildiğinde insanların gözünde, kırsalda sırtında sepetiyle bir kadın fotoğrafının canlandığını belirtti.

Artık kırsal hayatın toplumda daha az yer tuttuğunu anlatan Bektaş, 'Toplumumuz şehirleşti. Toplumun aktif ve etkin kısmı şehirlerde yaşıyor. Eski kalıpları bırakarak, güncel gerçeklikle ve gelecekle bağlantı kurmamız gerekiyor. Derneğin de bu bağlantıyı kurma noktasında önemli bir başarısı var.' dedi.

Dernek Başkanı Hülya Cerrahoğlu ise klibi Karadeniz ile Rize'nin cesur, mert ve azimli kadınlarına armağan ettiklerini söyledi.

Cerrahoğlu, 'Bu şehrin kadınını en iyi yine bu şehrin kadını anlatır, dedik. Projemize önce gönlümüzü koyduk. Ortaya gönülden gönüle dokunan bir tanıtım filmi çıktı. Bu artık bizden çıkarak Rize'nin, Karadeniz'in ve Türkiye'nin projesi olacak. Her şey bu güzel ülkemiz, geleceğimiz ve kadınlarımız için.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Rize kadınını anlatan klip izlendi. Klipte, Rize kadınının sadece çay tarlasındaki mücadeleci karakteriyle öne çıkmadığı, iş yaşamı, sanat ve sosyal hayatta da var olduğu mesajı veriliyor.

Programa, Vali Erdoğan Bektaş'ın eşi Esma Bektaş, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ile eşi Özlem Aksoy, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ve diğer davetliler katıldı.
Kaynak: AA