Bilecik'te OSB Çalışmaları

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve yeni yapılacak olan devlet hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Eldemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3. OSB'nin fizibilite ve etüt ile orman izinleri konusunda kadastro çalışmalarının yapıldığını söyledi.

23 Martta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan gelecek bürokratların incelemelerinin ardından yerinin kesinleşmesi konusunda nihai kararın verileceğini bildiren Eldemir, 'Bilecik'te sanayinin ve üretimin artmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 3. OSB, hasretle beklediğimiz konulardan biriydi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü'den müjdeyi aldık. Türkiye'nin sanayileşmesi, üretiminin artması ve kentin istihdam anlamında önemli bir mesafe katedeceğini düşünüyorum.' diye konuştu.

Eldemir ayrıca Bilecik'e yapılması planlanan ve 20 Aralıkta ihalesi yapılan 261 yataklı yeni hastanenin, yüklenici firma ile sözleşmesinin imzalandığını belirterek, yer tesliminin 10 Martta yapılacağını söyledi.

57 bin 531 metrekare kapalı alana yapılacak hastanenin, 750 iş gününde tamamlanması ve Nisan ayı içerisinde de temelini atmayı planladıklarını aktaran Eldemir, '5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan hastanemizde aynı zamanda, 7 süit oda, 9 ameliyathane salonu, 27 genel ve 8 çocuk yoğun bakım, 4 yeni doğan yoğun bakımlı yatak kapasitesine sahip olacak. Ayrıca hastane bünyesinde 525 araç kapasiteli otopark, konferans, seminer ve toplantı salonları bulunacaktır.' diye konuştu.

Kaynak: AA