Belediye Kadınların Sorunlarını Üç Dilde Film Yaptı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, kadınların sorunlarını tespit ederek, çözüm geliştirmek amacıyla Türkçe, Kürtçe ve Arapça kısa film hazırladı Sorunlarını anadillerinde mikrofona anlatan, her biri farklı bir hikayeye sahip kadınların başrolü paylaştığı film sosyal medyada da paylaşılacak Filmde yer alan kadınlardan Koç: 'Siirt halkı olarak daha önce böyle bir çalışma görmedik. İlk defa bir kadın olarak kamera karşısında sorunlarımızı dile getirme imkanı bulduk' Gizem: 'Yaşadığımız sıkıntıları filmde anlattık. Belediyeye böyle bir duyarlılık gösterdiği için teşekkür ederim. İsterim ki diğer kurumlar da kadınlar için böyle çalışmalar yapsın' Belediye Kültür Müdürü Tekin: 'Amacımız kadınlarımızın sorunlarını birebir dinleyip, çözüm noktasında harekete geçmek'

ZEKERİYA GÜNEŞ - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince kadınların sorunlarını çözmek için üç dilde film hazırlandı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla kadınların sorunlarının tespiti için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda kadınların sorunları tespit edilerek, çözüm geliştirilmesi amacıyla Türkçe, Kürtçe ve Arapça kısa film yapıldı.

Belediye Kültür ve Turizm Müdürlüğünce oluşturulan, uzmanların da bulunduğu ekip, sahada kadınlarla görüştü.

Ev hanımı, esnaf, üniversite öğrencisi, eğitimci toplumun her kesiminden 13 kadın uzatılan mikrofona anadillerinde sorunlarını aktardı.

Her biri farklı bir hikayeye sahip kadınların başrolü paylaştığı film, önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde izlenime sunulacak, daha sonra farkındalık oluşturması için sosyal medyada da paylaşılacak.

Kadınlar sorunlarını film ile anlatmanın mutluluğunu yaşarken, kendileri için çalışma başlatan belediyeye teşekkür etti.

- 'Siirt halkı olarak daha önce böyle bir çalışma görmedik'

Filmde yer alan kadınlardan Münevver Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt Belediyesinin yaptığı çalışmadan memnun olduklarını söyledi.

'Siirt halkı olarak daha önce böyle bir çalışma görmedik. İlk defa bir kadın olarak kamera karşısında sorunlarımızı dile getirme imkanı bulduk.' diyen Koç, kadınların sorunlarının dinlenmesinden mutlu olduklarını aktardı.

Koç, ulaşıma ilişkin sıkıntılara değindiğini ifade ederek, ulaşım hizmetlerinde ve kurumlarda kadınlara ayrıcalık tanınmasını istediğini kaydetti.

Fatma Biçik, Kürtçe, belediyenin bu çalışmasının önemli olduğunu belirterek, film ile kadınların sorunlarının ön plana çıkacağını söyledi.

'Kadınlar çok ön planda değil, çok kısıtlanıyorlar.' diyen Biçik, bu çalışma ile sorunların sona ereceğine inandıklarını belirtti.

Üniversite öğrencisi Gülcan Gizem Arapça, kısa film çalışmasının belediyenin kadınların sorunlarını gündeme getirmek için yaptığı güzel bir hizmet olduğunu belirtti.

'Yaşadığımız sıkıntıları filmde anlattık. Belediyeye böyle bir duyarlılık gösterdiği için teşekkür ederim. İsterim ki; diğer kurumlar da kadınlar için böyle çalışmalar yapsın.' ifadelerini kullanan Gizem, belediyeye gösterdiği duyarlılığın önemine değindi.

- 'Amacımız çözüm noktasında harekete geçmek'

Belediye Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, farkındalık oluşturmak amacıyla kadınların sorunlarına ilişkin film hazırladıklarını söyledi.

Kadınların sadece bir günde hatırlanmasının doğru olmadığını dile getiren Tekin, bu nedenle sosyologların da bulunduğu ekibin sahaya inerek kadınların sorunlarını dinlediğini belirtti.

Tekin, 'Amacımız kadınlarımızın sorunlarını birebir dinleyip, çözüm noktasında harekete geçmek. Belediyede bu konuda daha önce bir çalışma yapılmadı.' diye konuştu.

Proje koordinatörü Yunus Beştaş, belediye olarak kadına ve kadın haklarına önem verdiklerini belitti.

Belediye Başkan Vekili Taşkın'ın talimatıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe yönelik özel bir çalışma içine girdiklerini dile getiren Beştaş, üç dilli şehir Siirt'te kadınlardan sorunlarını anadillerinde bizzat dinlediklerini vurguladı.

Bu kapsamda kadınlara, 'Kadın olarak belediyeden beklentileriniz nelerdir?', 'Belediyeden kadınlara yönelik hangi çalışmaları beklersiniz?' şeklinde bir takım sorular yönelttiklerini anlatan Beştaş, aldıkları yanıtlar doğrultusunda kadınlara yönelik çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA