Avustralya'da Cinsiyet Ayrımcılığına Karşı Yeni Uygulama

Melbourne'de yaya geçiş noktalarında kadın figürü tasvir eden trafik lambaları kullanılmaya başlandı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde, cinsiyet eşitliği kapsamında, yaya geçiş noktalarında kadın figürü tasvir eden trafik lambalarının kullanılmaya başlandığı bildirildi.

Avustralya yayın kurumu ABC, pilot uygulamanın, Victoria Eyaleti yol ve trafik denetleme kurumu 'VicRoads' tarafından, şehir merkezindeki Swanston ve Flinders caddelerinde 12 aylık süreyle hayata geçirildiğini belirtti.

Uygulama için lobi çalışmaları yapan Melbourne Komitesi Derneği Başkanı Martine Letts yaptığı açıklamada, trafik lambalarında yalnızca erkek figürünün kullanılmasının kadınlara karşı ayrımcılık olduğunu söyledi.

Letts, 'Trafik lambalarında erkek ve kadın figürünün birlikte kullanılması, kadınlara karşı bilinçaltındaki ön yargıların da azalmasını sağlayacaktır.' dedi.

Dernek olarak, uygulamanın her tarafta yaygınlaşmasını istediklerini kaydeden Letts, 'Melbourne'un dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden olduğunu biliyoruz. Şehrimizin, dünyanın en eşitlikçi kenti olarak bilinmesi de bizi çok mutlu eder.' dedi.

Letts, değişikliğin, toplumun yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğunu gösterecek basit ancak anlamlı bir uygulama olacağını ifade etti.

Eyalet Kadın Bakanı Fiona Richardson yaptığı açıklamada, uygulamanın küçük ancak sembolik olduğunu belirtti.

Öte yandan Halkla İlişkiler Enstitüsünden Evan Mulholland, uygulamanın politik bir karar olduğunu savunarak, Victorialıların öncelikli sorunları, iş güvenliği, toplumda artan suç oranı ve ulaşım altyapısı olduğunu söyledi.

Kaynak: AA