Atatürk Kültür Merkezine 4 Günlüğüne Çiftlik Kurulacak

Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde 4 günlüğüne kırsaldaki üretimi yansıtan bir çiftlik kurulacak Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Güven: 'Çobanlığın önemini bu fuar aracılığıyla daha çok vatandaşımıza anlatacağız'.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ana sponsoru olduğu Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı kapsamında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 4 günlüğüne kırsaldaki üretimi yansıtan bire bir çiftlik inşa edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, tarihin en eski meslek grubu olan çobanlar ve üreticiler için ilk defa ulusal bir fuar düzenleniyor.

Daire başkanlığı himayesinde, Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı adı ile düzenlenecek olan fuar, tarım ve hayvancılığın üreticilerini bir araya getiriyor. Anadolu Kırsal Hizmetler Fuarı ile birlikte 18-21 Mayıs 2017'de gerçekleşecek fuar, ülkenin doğusundan batısına tüm üreticileri Ankara'da buluşturmaya hazırlanıyor.

Hem hayvansal hem de tarımsal alanda üretim yapan tüm kırsal bölge çalışanlarını buluşturacak olan fuarlar, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde ziyaretçi kabul edecek.

- 'Üreticinin değerini daha iyi anlayacağız'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, fuarın ana temasında ilk üretimi gerçekleştiren ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan çiftçilerin ve yetiştiricilerin olduğunu vurguladı.

Türkiye'de ilk defa çobanlar ve çiftçiler için bir fuar düzenlenmiş olacağına işaret eden Güven, fuarda vatandaşlarla üretici ve yetiştiricilerin bir araya geleceğini dile getirdi. Güven, şunları kaydetti:

'Milli Tarım Politikası açılış töreninde sayın cumhurbaşkanımız da 'Çobanlığın felsefesini, psikolojisini anlamayan insan yönetemez' demişti. Buradan yola çıkarak biz çobanlığın önemini bu fuar aracılığıyla daha çok vatandaşımıza anlatacağız.

Fuar kapsamında Atatürk Kültür Merkezine küçükbaş hayvan, büyükbaş hayvan ve arılardan oluşan bir üretim çiftliği kurulacak. Bu çiftlikler 4 gün boyunca üreticiyi ve tüketiciyi bir araya getirecek. Üreticiler, yeniliklere ve modern uygulamalara tanık olurken tüketiciler de üretim sürecine tanık olacak.'

Türkiye'de ilk defa gerçekleşecek olan Anadolu Kırsal Hizmetler ile Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarında vatandaşın tarım ve hayvancılığın her alanını canlı görmesini sağlayacaklarını anlatan Güven, 'Yediğimiz etin, içtiğimiz sütün, giydiğimiz yünün hangi zahmetlerle üretildiğini görecek, hem bu ürünlerin hem de üreticimizin değerinin daha çok farkına varacağız.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA