ASMEK'ten Anlamlı 'Kadınlar Günü' Mesajı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) İşaret Dili kursiyerleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle anlamlı bir mesaj yayınladı. ASMEK’li kadınlar kadına yönelik şiddeti sessiz çığlıklarıyla anlattı.

ASMEK'ten Anlamlı 'Kadınlar Günü' Mesajı
ASMEK kursiyerleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadına şiddete dikkat çekmek için anlamlı bir video hazırladı. ASMEK makyaj kursiyerlerinin yaptığı özel makyajla kamera karşısına geçen işaret dili kursiyerleri, kadına karşı şiddet konusunda farkındalık yaratmak için kadınların sessiz çığlığını işaret diliyle verdi. Kursiyerler, işaret diliyle “kadına yapılan şiddeti gör”, “kadını eve kapatma”, “çocuk yaşta evlendirme”, “şiddete sessiz kalma” mesajı verirken, kadınların eğitim, eşitlik, özgürlük taleplerini işaret diliyle anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Engelsiz Antalya’ çalışmaları kapsamında işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için personeline de işaret dili eğitimi vermişti. ASMEK’te işaret dili öğrenen Büyükşehir personeli, daha önce de İstiklal Marşı’nı işaret dili ile okumuştu.
Kaynak: İHA