Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yılı

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Artvin Belediyesi organizasyonunda belediye binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, Livane Mehter Takımı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada mehter takımı bir gösteri sunarken, Artvin Belediyesi Halk oyunları topluluğu da sahne aldı.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, kutlamaların yer her yıl daha coşkulu ve ilk günkü heyecanla yapıldığını söyledi.

Mehter takımının 96 yıl önceki kurtuluş coşkusunu bir kez daha derinden hissettirdiğini ifade eden Başkan Kocatepe, şunları kaydetti:

'Biz, sadece tarih anmakla kalmayacağız. 7 Mart sadece kutlamalardan öte kurtuluş ruhunu anlama günüdür. Bu ruhu sizlerle paylaştığımız için mutluyuz. Çünkü 7 Mart ruhuna her zamankinden daha çok bugünlerde ihtiyacımız var. Bugün 96 yıl öncesinden daha güçlü bir Türkiye var. Artık hasta adam değil, oyuncu değil oyun kuran Türkiye var. Artık sus pus olan, önüne bakan, kendisine bir şey sorulmayan bir ülke değiliz.'

Kutlama programı, yerel sanatçıların ve Gökhan Birben'in sahne aldığı konserlerle sona erdi.

Programa, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA