Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan;

Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, Çamardı Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde konferans verdi.

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan;
Çamardı Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Kırmızı Beyaz Bir Şehitliğe Şahitliğim” adlı konferans düzenlendi.

Konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan’ın katıldığı konferansa, İlçe Müftüsü Muhsin Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eke, Okul Müdürü Abdulgani Özkan, misafirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yazar Kayan, İmam Hatipli olmanın önemine değindi. Öğrencilere, “Bizler zor şartlarda İmam Hatipli olduk. İleride burada oturacak, hitap edecek, konferanslar verecek, yazılar yazacak kişiler siz olacaksınız. Allah yardımcınız olsun.” Dedi.

Mavi Marmara Saldırısı’nda şehit olan Furkan Doğan’ı anlattı

Kayan, 2010 yılında gerçekleştirilen Mavi Marmara yolculuğunda yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı. İsrail’in tüm dünyayı hiçe saydığını aktaran Kayan, şunları kaydetti: "Biz, geminin orta katında sabah namazı kılarken, bir kısım arkadaşımız ise güvertede nöbet tutuyordu. Tam namazı bitirmiştik ki saldırı başladı.

Önce plastik mermiler kullandılar. Sonra Mavi Marmara’yı kuşatıp, sis bombası, gaz bombası, göz yaşartıcı bomba attılar. İsrail, 2 denizaltı, helikopter, uçak, hücumbot ve savaş gemileriyle saldırmıştı. Güvertedeki arkadaşlar müthiş bir direniş gösterdi. Çatışma yaklaşık 1 saat kadar sürdü. Yaralı sayımız 54’e çıkmıştı ve hepsi kan kaybediyordu. Baktık ki durum daha kötüye gidiyor, yaralılara bir çözüm bulunması ümidiyle mecburen teslim olduk, İsrail askerleri daha sonra kontrolü ele geçirdi ve bizi esir aldılar. İsrail askerleri ellerimizi kelepçeleyip güneşin altında her türlü eziyet, işkenceyi yaparak 7 saatlik bir yolculukla İsrail’e götürdük.’’diye konuştu.

"O şartlar altında bile kelepçeli ellerimizle namaz kıldık"

Furkan Doğan’ın gençlere her açıdan örnek teşkil edecek özelliklerine dikkat çeken Kayan, Furkan Doğan’ın şehadetine şahitliğini, Furkan’ın iyi niyetini neredeyse hiç kötü bir davranışının olmadığını, örnek bir genç olduğunu anlattı.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve şehitlerimize de değinen Kayan, öğrencilere bir daha ´15 Temmuz ´ gecesi yaşamamamız için İslam Dinini en güzel şekilde, doğru kaynaklardan öğrenerek hayatımıza uygulamamız gerektiğini anlattı. Öğrendiklerimizi de en güzel şekilde uygulayabilmek için Namaz ´a önem vermemiz gerektiğini ifade etti.

Çünkü Namazın Allah´a en yakın olduğumuz an olduğunu ve yapacağımız duaların namazla kabul olma ihtimalinin daha kuvvetli olduğunu açıkladı.

Namazla Allah´a en güzel şekilde yalvardığımızı ve namazla yalvardığımızda, dua ettiğimizde Cenabı Hakkın dualarımıza karşılık vereceğini ifade etti.

Konferans sonunda Çamardı Kaymakamı Batuhan Bingöl ve Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu’yu ziyaret eden Ramazan Kayan, kitaplarını hediye etti. Gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı Kaymakam Batuhan Bingöl ve Belediye Başkanı Yavuz Soylu, kendisine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA