Almanya'ya 'Miting İptali' Tepkisi

Osmaniye Belediye Başkanı Kara: 'Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhurbaşkanının, Başbakanının veya herhangi bir siyasetçisinin Avrupa’daki vatandaşlarımızla bir araya gelmesi demokratik ve sosyal bir haktır. Bunu engellemeye ne o ülke yöneticilerinin, ne de siyasetçilerinin gücü yetmez'

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Almanya'da halk oylamasına dair Almanya'da düzenlenmesi planlanan mitinglerin Alman yetkililer tarafından iptal edilmesine ilişkin, 'Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhurbaşkanının, Başbakanının veya herhangi bir siyasetçisinin Avrupa’daki vatandaşlarımızla bir araya gelmesi demokratik ve sosyal bir haktır. Bunu engellemeye ne o ülke yöneticilerinin, ne de siyasetçilerinin gücü yetmez.' dedi.

Kara, belediye meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, siyasetçilerin referandum sürecinde gurbetçilerle buluşmasının 'sudan' bahanelerle engellendiğini belirtti.

Engellemenin kabul edilemez olduğunu ifade eden Kara, şunları kaydetti:

Almanya yönetiminin, konu bölücüler veya teröristlerin toplantısı olduğunda nasıl dostane bir tavır aldıkları herkesin hafızasında canlılığını muhafaza etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhurbaşkanının, Başbakanının veya herhangi bir siyasetçisinin Avrupa’daki vatandaşlarımızla bir araya gelmesi demokratik ve sosyal bir haktır. Bunu engellemeye ne o ülke yöneticilerinin, ne de siyasetçilerinin gücü yetmez. Türk milleti birdir, düşmanca tutum ve davranışlara, dışlamalara karşı tek yürektir.Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım ve hükümetimiz bu ülkelere, karşı en sert ve en üst düzeyde tepki koymuşlardır. Deniz Baykal’ın planlanmış toplantısını iptal ederek ortaya koyduğu milli tepkiye, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı hemşerimiz Devlet Bahçeli’de katılarak, gerekirse Cumhurbaşkanımızla o ülkelere gideceğini açık olarak beyan etmiştir.”

Kara, engellemelerin altına imza atan merkezi veya yerel yöneticileri kınadığını belirterek, hükümetin ve Cumhurbaşkanının yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA