Alanya'da Berber Ve Kuaförlere Hijyen Semineri Verildi

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri berber ve kuaförlere hijyen semineri verdi.

Alanya'da Berber Ve Kuaförlere Hijyen Semineri Verildi
Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen hijyen seminerine merkez ve mahallelerde faaliyet gösteren berber ve kuaförler katıldı.

Seminerde berber ve kuaförlere hijyen ve iş yerinde uyulması gereken kurallar anlatıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın, katılımcılara hijyen kurallarını ve önemini anlattı. Alanya ve mahallelerinde faaliyet gösteren esnafların genelde hijyen kurallarına dikkat ettiğini belirten Akın, “Zabıta Müdürlüğü olarak bütün işyerlerini düzenli olarak kontrol ediyoruz. Denetimlerimize çevre ve gıda mühendislerimizde eşlik ediyor. Halkımızın huzuru ve sağlığı için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Denetimlerin yanı sıra esnaflarımızı mesleklerine göre guruplara ayırarak eğitim seminerleri ile bilgilendiriyoruz’’ dedi.

Katılımcılara hijyen ve iş yerinde uyulması gereken kurallar anlatıldı

Berberler ile bay ve bayan kuaförlerinin katıldığı seminerde işletmelerin genel temizliği ve kuaförlerin kişisel bakımlarını anlatan Alanya Belediyesi Gıda Mühendisi Ahmet Serter, “Berber ve kuaförler, topluma hizmet eden her insanın mutlaka en az ayda bir defa uğradığı, vatandaşların buradan hizmet gördüğü yerlerdir. Çalışanlar, sağlık açısından oluşabilecek riskleri göz önüne alarak, her müşteri için gerekli önlemleri almalıdırlar. Berber ve kuaförlerde çalışanların mutlaka hijyen eğitimi alması gerekiyor’’ diye konuştu.

Düzenlenen seminer katılımcıların soru ve önerileri ile sona erdi.
Kaynak: İHA