'Akıllı Şehirle Güvenlik Artacak'

Bosch Güvenlik Sistemleri ve EMEA İş Geliştirme Müdürü Soderlund: 'Akıllı şehir teknolojisiyle, sokakta yalnız başına yürüyen bir kadın, güvenliğinin tehlikede olduğunu hissederse telefonuyla kendisinin izlenmesini talep edebilecek ve kameralar da onu evine gidene kadar izleyecek'.

Bosch Güvenlik Sistemleri ve EMEA İş Geliştirme Müdürü Thomas Soderlund, 'Akıllı şehir teknolojisiyle sokakta yalnız başına yürüyen bir kadın, güvenliğinin tehlikede olduğunu hissederse telefonuyla kendisinin izlenmesini talep edebilecek ve kameralar da onu evine gidene kadar izleyecek' dedi.

Soderlund, ISAF Exclusive Fuarı'nda yaptığı konuşmada, evlerin ilerleyen dönemlerde akıllı hale dönüşeceğini ifade etti.

ABD'nin San Francisco kentinde akıllı şehirlerin bazı örneklerinin görüldüğünü anlatan Soderlund, 'Açık ya da kapalı alandaki herhangi bir zemine monte edilebilen kablosuz park sensörü, sunucuya bir bildirim yolluyor. Uygulamaya girip 'Alışveriş merkezine gidiyorum ve benim için bir park yeri var mı?' diye sorduğunuzda, sizin adınıza bir park yeri ayırıyor ve sizi doğrudan park yerine yönlendiriyor' diye konuştu.

Soderlund, akıllı şehirlerde güvenliğin artacağına dikkati çekerek, 'Akıllı şehir teknolojisiyle, sokakta yalnız başına yürüyen bir kadın, güvenliğinin tehlikede olduğunu hissederse telefonuyla kendisinin izlenmesini talep edebilecek ve kameralar da onu evine gidene kadar izleyecek. Akıllı şehirle güvenlik artacak. Araçlar içinde bazı şeyler eklenecek. Araç kapıya vardığında, bir tuşa basacaksınız ve araç kendiliğinden park yerine girip park edecek. Bu tip şeyleri belki gelecek yıl, belki de önümüzdeki iki yıl içerinde göreceksiniz.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'ISAF dünyanın en önemli fuarlarından biri oldu'

Marmara Fuarcılık Genel Müdürü Feridun Bayram da 18 yıllık fuarcılık döneminde 50'den fazla fuar düzenlediklerini belirterek, bugün düzenlenen fuarda 32 katılımcı firmanın yer aldığını söyledi.

Bayram, 2008'den itibaren uluslararası arenaya taşınan ISAF'ın, 2010'da yeniden yapılandırıldığını ifade ederek, 'İlk günden bugüne yapılan çalışmalar neticesinde ISAF bugün, dünyanın en önemli fuarlarından biri oldu.' diye konuştu.

En son teknolojilerin takip edilebileceği fuarda, gelecek dönemde kullanılacak ürünlerin de yer aldığına dikkati çeken Bayram, fuarın, kamu kurumlarının merkezi Ankara’da düzenlenmesiyle kurum temsilcilerinin de sistemleri daha iyi tanıma şansın olduğunu söyledi.

Bayram ayrıca, fuar ve konferansların ülke tanımında önemli yere sahip olduğuna işaret etti.
Kaynak: AA