AK Partili Enç Açıklaması 'Okusaydı Ve İyi Anlasaydı, Kılıçdaroğlu Da 'Evet' Derdi'

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, 16 Nisan’da yapılacak referandumu Antalya’nın ilçelerinde anlatmaya devam ediyor. Güçlü bir Türkiye için ‘Evet’i nedenleriyle anlatan Milletvekili Enç, muhalefete de eleştirilerde bulunarak "Okusaydı ve iyi anlasaydı, Kılıçdaroğlu da ‘Evet’ derdi" diye konuştu.

AK Partili Enç Açıklaması 'Okusaydı Ve İyi Anlasaydı, Kılıçdaroğlu Da 'Evet' Derdi'
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Serik, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretler ve katıldığı toplantılarda yeni Anayasanın önemini anlattı. Türkiye’de 1923’ten bu yana 94 yılda 65 hükümet kurulduğunu söyleyen Milletvekili Enç, "Bu hükümetlerin ortalama ömrü 17 ay oldu. Türkiye’de başından beri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olsaydı, bugüne kadar sadece 19 hükümet kurulmuş olacaktı. Bu anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile üniter yapımız güvence altına alınacak. Cumhuriyetimizin temelleri sağlamlaşacak. Rejim değil, sistem değişecek ve Cumhuriyetimiz daha da güçlenecek" dedi.



"Kılıçdaroğlu’na çok şaşırdım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclisten geçtikten sonra halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği maddelerini bilmeden muhalefet yaptığını ileri süren Enç, "Sayın Kılıçdaroğlu önceki gün katıldığı bir canlı yayında söyledikleri, ülkemizdeki ana muhalefet partisinin içler acısı durumunu bir kez daha ortaya koymuştur. İktidar partisi olarak biz mecliste gece gündüz çalışarak ülkemizin kalkınması için yatırımlar yapmaya, demokrasi ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik yasal düzenlemeleri gerçekleştirip, huzur ve refahı artırmaya çalıştık. Büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içerisinde gördük ki, Kılıçdaroğlu’nun daha anayasa değişikliği maddelerinden haberi bile yok. Söylediklerine baktığımız zaman, uzun yıllardan bu yana yürürlükte olan sistemin sıkıntılarını, kavgalarını anlatmış. İşte biz bu sıkıntıların, kavgaların sona ermesi, hükümet kurulamamasının, hükümetlerin darbe, kriz gibi sebeplerle yıkılmasının, yatırımların ve istikrarın kesintiye uğramasının önündeki engelleri aşmak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni halkımızın oyuna sunuyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu da eğer maddeleri okumuş ve iyi anlamış olsaydı, tereddütsüz ‘Evet’ derdi" diye konuştu.

Kaynak: İHA