Afşin-Elbistan A Termik Santrali Modernize Ediliyor

Kahramanmaraş'ta 1984'te elektrik üretimine başlayan AfşinElbistan A Termik Santrali, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından modernize ediliyor EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Aydın: 'Santrali rehabilite etmemiz ve ekonomiye kazandırmamız lazım'.

Kahramanmaraş'ta 1984'te elektrik üretimine başlayan Afşin-Elbistan A Termik Santrali, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından modernize ediliyor.

EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Zekeriya Aydın, beraberindeki Özelleştirme ve Santraller Takip Dairesi Başkanı Ercan Atlılar, Afşin Elbistan A Termik Santrali Müdürü Arif Şahin, Afşin Elbistan B Termik Santrali Müdürü Mustafa Has ve Afşin Elbistan Linyitleri İşletme Müdürü Atilla Dalbudak ile Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'u makamında ziyaret etti.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, Afşin-Elbistan A Termik Santralinde rehabilitasyon çalışmasının hazırlıklarına başlanıldığını söyledi.

Bu kapsamda, uluslararası başarı sağlamış profesyonel mühendislik firmalarından bütçesel bir çalışma yapmalarını istediklerini dile getiren Aydın, 'O çalışma sonuçlanıp geldiği zaman bir takım değerlenmeler yapacağız. A Termik Santralinin hali hazırda devir süreci de konuşuluyor. Ama bizim ortaya koyduğumuz rehabilitasyon çalışması devir sürecinden bağımsızdır. Sonuçta bizim bu santrali rehabilite etmemiz ve ekonomiye kazandırmamız lazım. Bunu da uygun maliyetlerle yapmamız gerekiyor. Teknik manada buranın rehabilite edilmesiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok. O çalışmaları başlattık. Durum tespiti yapılacak. O çalışma çerçevesinde de bundan sonra ki adımları da karşılıklı istişare ederek atmış olacağız.' dedi.

- Personel alımı yapılacak

Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın talimatıyla Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğüne kısa zamanda personel alımı yapılacağını belirtti.

Elbistan-Afşin havzasının madencilik anlamında enerji üstü olması açısından da önemine dikkat çeken Aydın, 'İlk etapta acil gördüğümüz 285 kadar bir personeli istihdam etme imkanımız olacak. İhtiyaçlarımız doğrultusunda da zaman zaman işçi alımlarımız olacaktır. Santrallerimizi bu şekliyle ayağa kaldırmış olacağız' ifadelerini kullandı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise Afşin-Elbistan Termik Santralleri'nin hem bölge için hemde ülke için önemli enerji üslerinden biri olduğunu vurguladı.

Santrallerin hem ülke ekonomisine enerji üretimi ile katkı sağlaması hem de bölgedeki istihdamı artırması anlamında yerinin önemine vurgu yapan Akkoyun, santrallerin, zaman içinde modernize edilmesiyle ülkenin ciddi anlamda enerji merkezlerinden biri olacağını bildirdi.

Akkoyun, 'Kaymakamlık olarak her zaman söz konusu ülkemizin ve milletimizin menfaatleri ise her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazırız.' diye konuştu.
Kaynak: AA