Adıyaman'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem bir mesaj yayımladı.

Adıyaman'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları
Milletvekili Salih Fırat yayımladığı mesajında, “Kadınlar hayatımızın en özel varlıklarıdır. Kimi annemiz, kimi eşimiz, kimi arkadaşımız, kimi kardeşimiz, kimi ise göz bebeği kızımızdır. Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımız. Onlar en büyük başarıların mimarı, en büyük mutlulukların ardındaki kahramanlardır. Kadınlarımıza ithaf edilen o kadar özel günün arasında en önemli gündür bugün. Haklarından vazgeçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadının günüdür bugün. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum” denildi.

Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, kadını her zaman baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olduğunu vurguladığı mesajında, “Bugün ülkemizde kadınlarımızdan Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milletvekili, Belediye Başkanı seçilebilir, yasal olarak bunun önü açıktır. Bu konuda demokrasinin getirdiği kazanımları yaşayan bir ülkeyiz. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı red eden, kadın ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. Peygamber efendimizin ‘cennet annelerin ayaklarının altındadır’ hadisine mazhar olan, yaşamımızın her anında yanımızda yer eden, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, her konuda ve her zaman desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren. Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık dileyerek ‘Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise mesajında, sağlık ve sosyal alandaki reformlarla kadınların durumunun eskiye oranla çok daha iyi durumlara taşındığı dile getirdi.

Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde kadınlara yönelik şiddet eylemlerinin görüldüğünü ve bunların üzücü olduğunu hatırlatan Başkan Özdemir, kadına yönelik şiddet yasasıyla bunun bir nebze de olsa önüne geçildiğini kaydetti.

Başkan Özdemir, “Daha insanca bir yaşam ve gelecek dileğiyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem ise mesajında, “Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.

AK Parti iktidarında hükumetlerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla kadınlarımıza pozitif ayırımcılık yapmış ve hak ettikleri değeri vermiştir. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiş; kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek devletimiz gerekse sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri tarafından eğitim çalışmaları yapılmıştır. Gerek kurtuluş mücadelesinde ve gerekse Cumhuriyetimizin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar hafızalarımızdadır. Cennet anaların ayağının altındadır hadis-i şerifini ilke edinip, annelerimize olan sevgi, saygı ve hoşgörüyü tüm kadınlara göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün başta Adıyamanlı kadınlarımız olmak üzere, tüm dünyada ve ülkemizde her türlü ruhsal ve fiziksel şiddetten uzak, adalete, eşitliğe, barışa ve huzura katkı sağlayıp, geleceğe güvenle bakmamıza vesile olmasını temenni ediyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” cümlelerini kullandı.
Kaynak: İHA