Aday Öğretmenlere Deneme Sınavı

Eğitim Bir-Sen Kırklareli Şubesi tarafından il genelinde 19 Mart 2017 tarihinde yapılacak asli öğretmenliğe geçiş sınavı için Eğitim Bir Sen mevzuat birimince hazırlanan deneme sınavı gerçekleşti.

Aday Öğretmenlere Deneme Sınavı
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şube Başkan Yardımcısı Hidayet As, “Eğitim Bir-Sen olarak üyelerimizle ilgili her hak arama yarışında her karşılaştıkları engellerde ve ulaşmak istedikleri hedeflerde yanlarında oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Asli öğretmenliğe geçiş sınavında bunlardan biri. Birçok farklı sınav öncesinde olduğumuz gibi bu sınavda da üyelerimizin yanındayız. Sınav öncesi genel merkezimizin mevzuat birimince hazırlanan asli öğretmenlik hazırlık kitabını üyelerimize dağıtmıştık. 04 Mart 2017 ve 11 Mart 2017 tarihlerinde olmak üzere sınav öncesi üyelerimizin kendilerini değerlendirmeleri için yine uzman ekipçe hazırlanan deneme sınavlarımızla üyelerimizin kendilerini değerlendirme fırsatı sunuyoruz” dedi.

Toplu sözleşme masasında tek yetkili sendika olduklarını belirten As, “Eğitim Bir Sen olarak geçtiğimiz haftada 4. Toplu Sözleşme öncesinde üyelerimizin mali ve sosyal hakları konularında istek ve taleplerinin değerlendirildiği istişare toplantıları yaptık. Hem şube olarak hem de genel merkez olarak eğitimle ilgili sorunların belirlenmesi ve çözüm önerileri konulu birçok çalışmaya imza atarak hem Kırklareli ve hem de Türkiye genelinde açık ara farkla her alanda olduğu gibi toplu sözleşme masasında tek yetkili sendikayız. Biz bu konuma değerli üyelerimizin sayesinde geldiğimizi biliyor bunun içinde üyelerimiz her konuda farkındalıklarını hissetmeye devam edeceklerdir. Biz de bu yönde ki çalışma ve gayretlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Deneme sınavına katılan öğretmenler de, sendikanın bu ve buna benzer çalışmalarından memnun olduklarını dile getirerek eğitim bir sen yönetimine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA