Açık Pazar Yeri Alevlere Teslim Oldu, Onlarca Tezgah Küle Döndü

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde açık pazar yerinde yangın çıktı. Branda ve çadırların tutuşmasıyla büyüyen alevler, çok sayıda tezgahı küle çevirdi. Tezgahlarda ısınma amaçlı olarak kullanılan tüplerin patlamasıyla panik yaşanırken, itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Açık Pazar Yeri Alevlere Teslim Oldu, Onlarca Tezgah Küle Döndü
Edinilen bilgilere göre yangın, saat 20.30 sıralarında açık pazarda çıktı. Pazar esnafının akşam saatlerinde tezgahlarını kapatıp evine gitmesinin ardından çıkan yangın, tezgahlardaki brandaları tutuşturdu. Plastik malzemelerin de tutuşmasıyla büyüyen alevler, tezgahları sardı. Yangın ihbarının alınmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, 4 koldan alevlere müdahale ederken, pazar yerinin etrafının kapalı olması, müdahaleyi zorlaştırdı. Pazar yerinin duvarı, iş makinesi ile yıkılmasıyla birlikte itfaiye ekipleri iç kısımlara girebildi.

Tezgahlarının yandığı haberini alan esnaflar ise Pazar yerine akın etti. Ekmek teknelerini yutan alevleri endişe ile izleyen esnaflar, bir yandan da yangına müdahale etmeye çalıştı. Tezgahlarda yemek ve ısınmak için kullanılan mutfak tüpleri de büyük paniğe neden oldu. Alevlere maruz kalan çok sayıda tüp patladı. Patlamalar, çevredeki binalardan da hissedildi. Patlamalar, çevrede korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. İtfaiye ekipleri, bir yandan alevlere müdahale ederken diğer yandan da tezgahlardaki patlamayan tüpleri yangın alanından uzaklaştırdı. Alevlere, Elbistan itfaiyesinin yanı sıra Şeker Fabrikası ve Afşin’den de gelen ekipler müdahale etti.

Yangın, pazar yerinin batı-doğu ekseninde ilerlerken, garaj alanında park halinde bekleyen otobüsler de bölgeden uzaklaştırılıyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
Kaynak: İHA