8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları
Mesajında, tüm kadınların gününü kutlayan Başkan Asya, kadınların bir toplum için önemli değerler olduğunu söyledi.

Kadınların ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Asya, "Yaşamın her alanında başarılarına tanık olunan kadınların aynı zamanda eş ve anne olmanın getirdiği sorumluluklarının gereğini de büyük bir fedakarlıkla yerine getirdiklerini görüyoruz. Toplumsal yaşamda kadınların sorunlarının sona erdirilmesi için hepimiz gayret göstermeliyiz. Muş Belediyesi olarak kadınların sorunlarının çözümü noktasında aktif rol almaya devam ediyoruz. Kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız ve katkılarımız her geçen gün artmaktadır. Kurumumuz bünyesinde uyguladığımız projelerle kadınlarımızın meslek edinmelerine olanak sağlamaya çalışıyoruz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında kadınlara yönelik aşçılık kursu, çocuk bakıcılık kursu, kilim kursu ile yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursunu açtık. Bu kurslarımızı tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdik. Aynı şekilde bayanlarımızın faklı illeri, farklı kültürleri görebilmeleri için geziler düzenledik. Bunun gibi kadınları toplumsal yaşama dahil eden projeler üretmeye devam edeceğiz. Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda, hukuki ve toplumsal alanda atılan adımlarla kadınlarımız demokratik ve sosyal haklarını kazanmalarının yanı sıra sahip oldukları yüksek erdem ve sorumlulukla geleceğimiz için bizlere umut ve güven vermektedir. Özellikle AK Parti iktidarı ve hükümetleri döneminde Türkiye’de kadınlara sağlanan pozitif ayrımcılık ve kadın haklarının sağlamlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ve yine kanunlar kapsamında yapılan düzenlemeler umut vericidir. Hükümetlerimiz tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen siyasi, ekonomik ve kültürel reformların ardından Kadınlar Günü, ülkemiz kadınları için daha anlamlı hale geldi. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, aileleri ile birlikte sorunsuz bir yaşam sürmelerini dilerim" ifadelerini kullandı.

Muş Valisi Seddar Yavuz da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, kadının; anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındırdığını söyledi.

Kadının, kadim medeniyetimizde oldukça önemli bir yere ve konuma sahip olduğunu dile getiren Vali Yavuz, "Aziz milletimiz İslam inancının öngördüğü prensipler gereği kadını baş tacı yapmış, cenneti anaların ayakları altına sermiştir. Medeniyetimizin çok ulvi makamlar verdiği kadınlara yönelik manevi değerlerini kaybetmiş, inancı zedelenmiş kişilerin sebep olduğu bazı üzücü vakalar maalesef hepimizi derinden yaralamaktadır" dedi.

Kadına yönelik şiddette de dikkat çeken Vali Yavuz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Toplumsal hayatın vazgeçilmezi olan kadınlarımız, çoğu zaman şiddete maruz kalabilmekte ve bu önce ailede sonra toplumda infiale yol açmaktadır. Bu tür olayların yaşanmaması en büyük temennimiz olmakla beraber en aciz ve zavallı elin kadına kalkan el olduğuna inanıyoruz. Anne ve babanın bina ettiği aile kurumu, toplumun çekirdeğidir. Evlatlarımız aile ortamında ilk eğitimlerini annelerinden almaktadır. Bu sebeple özellikle eğitim seviyesi yüksek, huzurlu bir aile ortamında büyüyen nesiller güçlü aile bağları sayesinde güçlü bir devletin de yapıtaşını oluşturmaktadır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın vahyi esas alan, aklını kiraya vermeyen, medeniyet şuuru donanmış eğitimli, bilinçli bireyler olmasının ön şartı eğitimli ve bilinçli anneler yetiştirmektir. Bu amaçla valilik olarak ‘Aydınlık Yarınlar İçin Muşlu Anneler İle Buluşuyoruz’ projesi hazırladık. Bu proje kapsamında çok sık bir şekilde baş tacımız kadınlarla bir araya geliyoruz. Onların fikir ve önerileri bizlere yol gösterecektir. Devletimiz kadınlarımıza eğitim, iş ve sosyal hayatta erkekler ile birlikte fırsat eşitliği adına son yıllarda çok büyük ve köklü değişimler yapmıştır. Elbette yapılanları yeterli görmüyoruz. Daha iyiyi ve daha güzeli yakalamak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Özellikle kız çocuklarının küçük yaşlardan itibaren doğru eğitim olanaklarına kavuşturulması ve iyi bir eğitim alması büyük önem arz ettiği bilinci ile kız çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. 8 Mart’ın farkındalık oluşturması adına sevginin ve karşılıklı anlayışın hâkim olması, büyük ve güçlü bir medeniyete sahip insanımızın bu konudaki eksikliklerini gidermeye vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kadınıyla erkeğiyle ülkemizde ve dünyamızda huzurlu, mutlu ve barış içinde bir yaşam sürmek arzusuyla; gelecekte vatanımızı yönetecek nesilleri yetiştiren, bizleri eğiten ve şahsiyet kazandıran tüm fedakâr kadınlarımızın ’8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Kaynak: İHA