'7. Akıl Oyunları' Ödülleri Sahiplerini Buldu

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezince (KEDEM) öğrencilere yönelik düzenlenen akıl oyunları turnuvasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezince (KEDEM) ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen '7'nci KEDEM Akıl Oyunları' turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Mevlana Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen turnuvadaki mangala ve satranç oyunlarının ödül töreninde yaptığı konuşmada, akıl oyunlarının öğrencilerin zeka gelişiminde etkili olduğunu belirtti.

Yarışmaya KEDEM'in 10 şubesinden 60 öğrencinin katıldığını ifade eden Ak, kökeni 16.yy'a uzanan zeka oyunu 'mangala' ile satrancı Keçiören'de yaygınlaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. Ak, 'İnsanın aklını, zekasını geliştiren bir oyun. Satranç zaten dünyaca bilinen ve oynanan bir oyun. Dereceye girenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Ak, yarışmaya katılmanın öğrenciler için büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, 'Bu yarışmada yer almak büyük bir onur ve cesaret örneğidir. Sizlerin iyi bir şekilde yetişmenizi, bu millete, vatana, bayrağa ve dine hizmet eden güzel insanlar olmanızı istiyoruz. İnşallah bu heyecanınız sürekli olur.' dedi.

Bu tür yarışmaların her fırsatta yapılması gerektiğini dile getiren Ak, yarışmaya giren bütün öğrencileri birinci kabul ettiklerini dile getirdi.

- Yarışmada 6 şube ödül aldı

Yarışmada mangala oyununda KEDEM'in Çaldıran şubesi birinci, Yükseltepe şubesi ikinci, Ayvalı şubesi de üçüncü oldu.

Satranç dalında ise Tepebaşı şubesi birinci, Mevlana şubesi ikinci, Esertepe şubesi üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilere Keçiören Belediyesi tarafından kitap hediye edildi.
Kaynak: AA